Pages

14 January 2011

~Pasal AdHoc Meeting~

Giler ah.
Pepagi dpt call. Tanya itu ini. Aku pun jawab itu ini.
Oklah. Igt da settle.
Sekali "Ida, TKP (O) suh panggil org Balai Seni meeting ptg ni pukul 3pm".
Hah!. Meting ptg ni, pagi kul 9.30 baru bagitau. Dgn org luar lak tu. Pergh. Pergh dan pergh.
Mula nak blur neh. Angin sudah naik kepala. Pulak tu tatau dgn dept mana nak kena deal. Argh. Tetiba mcm nak weng balik.
Call balik TKP (O). Confirm kan semula. Dia Pengerusi, dia suh aku sign surat panggilan meting tu. Haa.... gulp! Oke. Oke. SYMP.
Takpe. Otak, sila berpikir secara positif dan tenang. 
Memula booking tpt meting dan booking makanan dulu.

Then, panggil assisstant aku. Mintak dia tolong call dgn org yg kita biasa deal. Minta tnyakan bhgn mana yg harus di deal. 
Dapat! Alhamdulillah. Suh assisstant lagi sorang call kan org tu. Lawak plak di sini. Nama mcm lelaki rupanya pompuan. "memula saya kata nak ckp ngan encik, tp rupanya org tu cik". Hah. Berlawak plak officer aku sorang ni. Tp aku pun tgk namanya igt lelaki. Haha.

So, msg lagi TKP tnya samada nak pegi sana or mmg nak buat meting kat sini. Sbb aku rasa kalo kita perlukan org tu kita la pi sana. Tp dia kata buat sini saja. Oke. SYMP. (oh. aku msg je sbb beliau ada meting Pengurusan. Takkan aku nak p ketuk bilik meting tu dan buat muka selamba panggil TKP kan. Ada gak kena penampo kang. Tehehehe)

Aku pun buat surat. Sign je. Suh asisstant aku fax kan. Dan suh call semula org sana dpt ke tak. So, dia call dan org tu kata dia harus bagi pada Pengarah, Pengarah kena bagi KP, KP lak kena bagi kat TKP, TKP baru arahkan sapa nak pegi meting ni. Adui. Macam tak dpt je ni.

Tak lama pas tu assisstant aku gitau 'kak ida, derang leh dtg kul 3 nati. Pengarah dia yg akan datang'.

Fuh! Alhamdulillah. Lega nya. Memang aku tak sker keja ad-hoc gini. Tp dah nama pun SYMP kan. So, SYMP saja. Yg penting kita kena tahu cara utk menyelesaikan perkara ad-hoc gini. Walo angin dah naik kepala, sila pikir secara rasional dan keretip.

Jadi, ada meting la ni kul 3pm. Nak jumpa TKP dulu la bincang agenda. Ada ke blum beliau nih. Baru 2.30ptg. Org start keja balik 2.45pm.

3 juta komen

selamat bermeeting yer kak reen...jgn tension2 tau...

opis kami suke wat keje terkejut2 gini.... nyampah...

Lynn :
Tak la tension, tp last minit sgt. Huhu.

CBL :
Kalo tak kena ngan org luar takpe che bedah, ni nak jemput org luar. Huuuu...seb bek da selesai :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign