Pages

2 January 2011

~Pasal Facebook: Ko Gemok!~

Btul la. Kalo kat Facebook ni yg kawan pun jadi lawan sudahnya.

Kadang org meng komen ni (samada kat status/photo or else) tak pikir agaknya perasaan orang lain.
Haish. So, as simple as that. Aku trus block la org camtu.
Retu aku da block sbb dia asik asak persoalan 'ko mengandung ke, ko mengandung ke?'.
Kali ni aku bkk balik, dia pi serbu gmbr2 aku dan mengasak dgn ayat "la..ko gemuk nya" kat setiap gmbr aku. Dan tanya gak berat aku berapa kg. Aku tulis je 70kg. Bagi puas ati sket.

Motip? Dia kata dia tak dpt nak naekkan berat badan dia jd teringin nak jadi berisi mcm org lain.
Ek eh. 

Aku tak kesah la org nak kata aku gemuk ke apa. Tp perlukah di setiap gmbr nak tulis aku gemuk. Kat gambar laki aku pun dia tulis laki aku gemuk jugak. Seriyes aku tak paham. Ada sesapa paham? Ke aku yang terlebih emo kut bila ada org telus dan tulus camni.

Oke. Sekian. Terima Kasih.

8 juta komen

saya pun kdg2 kurang bersetuju dgn fb ni...terdedah sangat kan..

sebab tu saya hadkan kawan dalam fb...ramai kawan saya kick dari list fren...menyakitkan hati jek...hahaha

ayooo...org cam gini velagaks gile
mentang2 la dia slim ek
saya pon selalu gak kena kak...
sensitip tau bile org cakap eh2 gemok nye kau...rasa nk tampo jek

Salam

tak patut la dia tulis macam tu...

sy phm kak reen~ huhu.org PhD. xdpt nk wtpe.biar je.dorg menjatuhkan standard dorg sindri.wuu~

Lynn Azlina :
FB ni oke je ekceli kalo kita tau nak guna camana sbb apa yg kita pikirkan tak sama dgn org yg menerima komen tu. Kan?? :)

cikMot :
nak kick tak bley plak. Kang kalo gathering ke hapa kan, dia terjah kita plak kenapa kita kuarkan dia. Yg sng kita customize kan dia jgn bagi dia tgk apa kita post suma.

Nana :
Boleh je nak cakap gemuk tu kan. Tp beralas sket la. Ni tak, 5 notification dpt yg dia komen, bukak suma kata 'eh. ko gemuk'. 'eh. ko dah lain'. eh itu eh ini. mcm la kita ni mintak makanan dia kalo kita gemuk. ek eh.

Irtiyah :
She told me - she assumed i don't mind if she wrote comment like that
Ek eh. Ter omputih lak tetiba. teheheheh.

Erin :
Takkan akak gemuk pun dia nak dengki. Entah. apa motip dia nak sampaikan pun akak tatau. Tp kalo nak akak me laser lagi boleh je, tp maleh la kan. Biar kan la dia psiko sendiri tgk org gemok. Teheheheheh

isk...ada jugak org camni...leh pulak komen setiap gmbr...saje nak sakitkan ati kekda kot...eka tgk tak de la gemok mana pun...kalu kene kat eka pun terbakar...kurus sgt ke dia tu.ala2 model kot

EKA :
Bkn la setiap gmbr. Tp gmbr yg baru upload.
Dia kata takde tujuan apa2 pun. Just dia sedey sbb dia kurus sgt. tak buleh nak naek berat.
So...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign