Pages

28 January 2011

~Pasal Ke Mana Saya Cuti Ini?~

Sapa start cuti esuk ni???? wahh..cuti sakan mengkome' yer. Amoih..amoih..amoih....
Ate' mana dak nye, bagi org ghoje kat Wilayah ato nama glamernya Kolumpo, cuma apply cuti 2 ari je, kendian kome dpt 7 ari cuti pree, menjadikan kome cuti 9 ari direct. 
Kemahin deme yer.
Smlm aku da 'pekik' kat status FB. Sapa nak cuti 9 ari tu sila siapkan SKT. Sbb bos nak on 7hb Feb. Ada tu adik unit aku yg cuti direct. Beliau nak balik Kelantan. Lelain ramai yg apply 2hb. 

Aku??

Ai balik kg esuk la uols. Harus la gurimba uols. Lama tak balik kg uols. Bln 12 kan my mom dtg KL, jd aiols tak balik kg lah. Lalalalala... eceh.. 

Ai cuti 31hb tp ai tak amik cuti 2 Feb tu. Sbb? Sbb ai da serik uols. Last year 7jam perjalanan aiols KL-Perak. Sblm tu dlm thn 2007 pun camtu gak. Kalo balik sehari sebelum CNY mmg masak lemak dlm keta jawabnya. Tp kali ni perjalanan balik kg mungkin tak jem sgt sbb ramai da balik awal awal. Tp nak balik KL 6 Feb tu mmg hadap la. Mak tak sanggup noks. Udah la mak keja 7hb tu. 

Jadi ai cuti 4 ari je la uols. Ada plan tu. Dlm bising2 ada tax di sana sini, ai ter book jugak satu tpt. Tapi agak sendu jugak ni sbb cuaca mendung je lately ni. Mebi bwk mak ai jugak nati. Tgk la cemana. Alang2 da balik Perak kan, teruih je la ke depan je sket lagi. Udah tak jauh dah dari umah ai tu. Hik hik hik.

Hah! dpt idea. Apa kata uols teka ai nak pegi mana? Entry sblm ni kan ai kata byk lagi key-chain and stuff yg ai tak pakai, or mebi ai belikan souvenir dari tpt ai pegi tu plak. Amacam.

Okeh. Meh teka meh ai nak pegi mana....jawab saja di ruangan komen. Sapa jawab betul ada adiah tak kira berapa org pun. Sapa jawab betul dan paling awal adiahnya mungkin bes sket la.  Hanya seorang satu jawapan. Boleh  teka smpai la ai selamat kembali ke KL :D

Oke, Selamat Bercuti semua. Love uols..muahhhxx !!

20 juta komen

teluk batik
lumut
pulau pangkor

huhuhu betul kaaa??

Penang la... laksa jangguih dok tunggu nun.... *_*

ai teka yu nak gi penang kot...hohoho

bukit merah kot... xpun penang...

kami pun blik kg gak next week...

musti bukan Bukit MErah ni....tak pun pi Penang......

cuti khamis jum jek...huhu
xder plan lg nih...

reen org perak rupanya, azi lama dh tak balik perak..

nak teka reen nak pi bukit merah ke? atau terus pi batu feringhi,penang..

ada teka-teki gak yer??

p chawrasta penang,,,
p nasi beratur penang hehe..
p naik feri penang...
p makan2 pasembor, laksa dan mee banjir udang penang hehe

lake town???!!! teka aje...ke lost world...dekat dgn umah kekda je kan

Alaaa Reen... Soalan agak mencabar tu..
Ape2 pun aku teka la jugak dan tekaan aku adalah : Ko nak g Pulau Pangkor, Lumut...Betul tak ????

Hezesuze :
Hiks..tu next pit stop vacation plak. hihiks.. :D

cikCha :
Ahaks.. awat hang teka Penang???

AyangAizul :
BUkit Merah is nxt pit stop vaccay. Bln Mac mebi :)

D-08 :
Ate kome...Bukit Merah tu awok pegi bln 3 nati lah

ET :
Lagi bes tu Et, save sket cuti. hiihikkk..

Azi :
A'ah. Org Perak. Azi Perak gak ker? Tehehee.. ramai sungguh teka Bkt Merah yer. Hiks.. :D

Deqlis :
Hikss.... byknya jawapan. Hikss.. :D

Eka :
hik hiks..kali ni pegi yg jauh sket. :D

Adia :
Hik hik..kali ni pegi agak jauh sket la yunk.. :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign