Pages

6 January 2011

~CONTEST : Gambar Kenangan Percutian 2010~

*Sticky entry until lusa*

Oke. Ai join contest lagik. Contest by Deqlis. Gambar Kenangan Percutian 2010

Oho. As per my wrap up pasal percutian, ai tatau mana 1 percutian yg ai nak pertaruhkan. Tp kalo ikut tajuk dia tu ai buleh letak suma gmbr tu sbb tajuk contest adalah Gambar Kenangan Percutian 2010. Tp bila tgk syarat2 dia mcm tak boleh bubuh semua. Oke. Tkpe. Kita ikut syarat oke.

**Tempat percutian & Tema**
So, ai undi percutian di air terjun Ulu Dong, Raub Pahang utk dipertaruhkan. Dengan tema percutian adalah bbq dan berendam smpai kecut. Utk cerita lanjut klik saja link ini - Raub. Sbb kalo ai mula bercerita nati langsung tak jadi contest nih.
Tpt di Raub Pahang. Secara khususnya Ulu Dong (ya..tpt tragedi berdarah Mona Fendey). Tempat manda mandi air terjun itu namanya Pulau Chekas dan Lata Jarum. Kami berpiknik dari pagi smpai kul 5ptg. Mmg heaven lah sbb tak ramai org. Kita buat tpt tu macam kitaorang yang punyaaa.... hahaha.

**Ahli yang terlibat**
Percutian ni bersama adik adik opis ai. 2 ari 1 malam - pada 24 dan 25 April 2010. Yang turut serta adalah adik2 assisstant ai -Rinie n asben dia juga bawak sepupu dia and oso Eta. Then adik SPS- Fara, and adik unit IT-Faizullah. So, kami berlapan lah dlm percutian ini.

**Gambar-gambar ketika kejadian berpiknik itu**

Para wanita makan dulu
Para lelaki gigih membakar

Dapat ikan juga.
Time to berendam... a;ah..air nya cetek banget dan sejuk pula
Asik berendam je. Nyaris tak 'kecut'. Haha.
Melayan suami makan lak
Ni kat Lata Jarum lak. Tak mandi la tapi kat sini
 Makan malam kat serambi umah
**The ratings**

Hotel: Tidak berkaitan sbb kami duk umah arwah nenek my dear. So, penginapan umah sendiri kita kena bagi full lah- 5
Makanan: Nasi goreng, coleslow buatan sendiri, BBQ sotong, ayam, ikan. Haruslah bagi full gak - 5
Kemudahan: Kalo kat tpt mandi manda tu kemudahan agak kurang. Tp situ ada chalet yg boleh disewa. So, kita bagi 4
Kebersihan: Agak tak berapa nak dijaga tpt tu tapi boleh katakan bersih gak la. Bagi 4

**Extra Info**
Bagi sesapa  nak pegi, kalo dari KL neh ai rasa oke je kalo nak balik ari. Perjalanan dlm lebey kuang 1 jam setengah ke 2 jam sahaja. Amik hway Karak then exit Bentong. Truskan perjalanan ke Raub. Ulu Dong ni terletak tak jauh dari pekan Raub. So, akan lalu pekan Raub. Dlm 2km camtu akan jumpa plak pekan kecik Ulu Dong. Masuk dlm (lebey kuang 15minit camtu) utk ke kawasan air terjun yg namanya Pulau Chekas. Kalo naik atas lagi ada air terjun lagi yg namanya Lata Jarum plak. Sila lah pegi. Air dia sejukkkkk sangatttttt sbb masih belum tercemar lagik.

Sapa nak join boleh tgk segala syarat kat sini - CONTEST deqlis : "GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010"
 bg yang nk join boleh hantar penyertaan selewatnya pada 5 januari 2011 jam 11.59 minit malam.

13 juta komen

good luck yer kak...moga ada rezeki menang...

Salam
jengah sini...
walaupun tak kasi link lagik utk penyertaan..

wah! percutian yg menarik..syiok mandi air terjun...
syarat semua ok...cuma link belum kasi hihi..
gud luck ^__^.

ngaaaa..... deqlis, suda antar link ke entry deqlis yg terkini tu.
takpe, nati antar kat tpt yg sebenarnya ya..

Lynn Hamzah :
Tehehehe...thanks.. saja memeriahkan mejelis :)

Hezesuze :
Tenkiu uols.. tak mahu join kah??

salam..
opps dah ada link kat entri satu lg
terlepas pandang maa sorry
yer..haha..

beshnya kekda...dah lama tak mandi air terjun...huwarghh...tak 'cukup pakej' lagi percutian ku baru2 ni

Sonoknye Reen!!! Bestnye bermandi manda dan berpiknik reramai camni...Lama tak rasa..huhuhu

EKA :
Takpe, nati ada cuti leh gi mandi air terjun lak.
Eh. kat sawak takde air tejun ke?

Adialuze :
Bes..mmg bes...release tension sungguh rasa.

folo blog kamu.. mai singgah blog saya n follow

Reen, saya vote awak utk contest ni..suka tak? Hehehe

Adia :
Wahh...tentu la suka.. terima kasih ya...
Ada ole ole dari Sabah menanti kamu nati ya bah.. teheheh :D

semoga berjaya Kak Reen!
Sudah vote~ ;)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign