Pages

19 January 2011

~Pasal Esok Cuti..Yey!~

Owh. Aku masih di opis di kala esuk nak cuti. Apa kes?
Kes la. Jalan sure jem tu.
Tadi ada urusan kat Pejabat Tanah Gombak. Nak pegi tu pun da napak dah org India berarak.
Balik tu kiterang lalu kut jalan 'dalam'.
Bahaya nih. Mau stuck smpai kul 5 pun tak smpat smpai KL.
So, utk kengkawan di Selangor, Negeri Sembilan, Johor, Perak, Pulau Pinang dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur diucapkan Selamat Bercuti lah ya. 
Pada yg tak cuti tu, takpe, nati 1 Feb kita cuti ya. Eh..tidak juga ya. Itu utk pekerja di Wilayah jugak .Teheheheh... Tkpe, 3 & 4 Feb kita cuti sesama ya. Raya cina tu. Bes tu. Lama leh cuti tu.

So, apa plan esuk? Takde apa plak. Cena leh takde apa nih?
Oke. Try emel Dee. Ajak karoke. Miahaha.
Eh. Ajak bebudak ni pi bowling pun besh. Tehehehe. Tp sure derang taknak kan.
Sbb blum gaji oih. Nak gi makan steamboat pun derang suh tggu gaji dulu.
Oke.. okee....

Hari Thaipusam yer. Aku google gak apa ekceli Thaipusam ni. Cam biasa, incik Wikipedia pastilah ada jawapannya. Leh klik kat incik Wiki ni.
Apa yg boleh disimpulkan hari Thaipusam ni hari utk menunaikan nazar dan menebus dosa atau memohon ampun di atas dosa-dosa yang telah dilakukan.

Dah betul dah tu tebus dosa dan mohon ampun, tp caranya mmg la mcm tak boleh diterima minda manusia ni.
Dia cucuk tang sana, dia cucuk tang sini.

Kat Batu Caves esuk mmg penuh la. Menda ni pun dah jadi sebahagian dari tarikan pelancong. 

Aku ekceli dari kecik salu tgk menda ni. Tau je lah Perak tu dari dulu lagi da bagi public holiday kan. Kat pekan kat tpt aku tu mmg dia siap tutup sebelah jalan utk derang berarak sambil cucuk2 badan tu. Me lelong lelong la dia berjalan situ. Mmg ngeri lah. Tak sakit ke ek? Ni aku amik sket dari Wikipedia :

Pelbagai cara menyiksa diri bagi menunjukkan mereka memohon ampun. Antaranya ialah berjalan di atas kasut berpaku. Mereka melangkah perlahan-lahan mendaki tangga-tangga kuil hingga tiba ke sisi patung Dewa Murugan di dalam gua Batu Caves. Ada juga yang mencucuk panah besi pada lidah dan pipi dari kiri ke kanan dengan panah pendek dan panjang. Yang lain pula mencucuk belakang mereka dengan puluhan mata pancing yang bersaiz 10 sm. Mata pancing itu disangkut dengan buah limau nipis yang teramat pedih rasanya. Ada juga mata pancing itu bertali dan ditarik oleh para pembantu.
Oke. Nak balik lah. Buat steamboat pun bes gak ni eh. Ummm....

7 juta komen

ktorg mmg tak kan keluar rumah esok... jln utama rumah ktorg mmg laluan 'dalam' org Selayang... sok sure jem giles... :(

aktiviti esok : masak + makan apa yg ada dirumah... klu nak keluar beli paper pun biar hubby je keluar naik motor...

cuti tapi idok kemana2..
bosan la dok umah
tgu mgu depan baru btol2 cuti di hari bekeja hahah

patut esk g kemensah... tp x jadi.. wawawawa patah ati ai...

Sedapnye steamboat...Nak ckit... :)

Selamat cuti Thaipusam Reen !!! ^_*

thaipusam nie satu jer deqlis sadis...

depa baling kelapa2x fresh2x tu cenggitu jer... rasa cam membazir tui.... klu wat masak lemak ke ok gak kan?? hahaha..

JOM USHA:Deqlis dah join..uolls dah ker?? Pendapatan Sampingan Berblog Dengan HeartBeat.My ...!

kak reen,

ni Ai nyer fb: totyati mat

add kite ye (^_^)

Maria :
Smlm kiterang gi Selayang lalu kut dalam la. Skali kuar kat Gombak Permai. Mcm ku kenal je jln ni. Skali tu jalan p umah ko rupanya. Hihihi.. ada nursery tu kan. tu aku igt tu.

Nana :
Rehat ler. Nati nak jalan2 kan :D

CBL :
Kemensah? Ha..bes tu. Awat tak pegi??

Adia :
Steamboat yg sempoi je. Meh la makan sini :D

Deqlis :
YUps. Btol tu. plak tu buat semak je jalan kan

Ai :
Akak search tak jumpa nama tu. salah taip ke apa yunk. huhuuu.. :(

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign