Pages

2 January 2011

~Pasal LCCT : How To Get There~

Oke. Maafkan saya. Entry masih berkisar cuti cutian. Maafkan saya. Ini hanya utk rujukan saya saja ya. 
Ini kali kedua saya menggunakan perkhidmatan 'semua org boleh terbang'. Biasa saya naek MAS je. Eh. Bunyi mcm belagak nak mampus lak saya tu. Menyampah?. Toksah dok menyampah la haih. Suma org tulis dlm blog nak di menyampah. Apa kes?
Saya naek MAS sbb saya dibiayai oleh kerajaan. Kan saya kerja ngan kerajaan. So, salu nya urusan rasmi kerajaan kan naek MAS. Saya naik flight MAS tu pun mmg sbb urusan kerajaan. Jadi tak yah menyampah sampah yea. Oke. Cunh!

Kali pertama naik AA masa ke Bandung. Masa tu everything done by my fren. Dia la pilih seat suma segala. Pehtu takde masalah utk nak ke LCCT coz masa tu my dear asben yg antar and pick me.Tp pengalaman tak berapa nak bes masa 1st time naik AA adalah saya kelaparan masa balik dari Jakarta. Nak order nasik lemak tp malangnya da abis (or mmg da takde sbb flight malam). So, lps ni sblm naik flight saya perlu makan kenyang kenyang.

So, kali kedua ni agak kesukaran lah sbb saya yg buat everything.
So, google lah perihal parking, how to get there and etc.
So, da dpt info ini hasil dari carian di google :
Parking : 3 ari 2 mlm akan melibatkan byrn parking sebanyak RM100++
Skybus : RM9
ERL : Dari KL Sentral - Salak Tinggi - RM12.50
Teksi : Ini tak pasti dlm 60++ agaknya.

Dan ada lagi satu alternatip iaitu tinggal keta umah adik my dear kat Sepang sanun dan minta derang hantarkan je. Tp my dear napak keberatan lak bila mana aku ajukan cadangan tu. So, kira cadangan tersebut ditutup. Huhu.

So, kalo dilihat harus lah pilih Skybus sbb paling murah kan. Lagi pulak kalo beli trus dgn air-ticket tu. Tp hasil dari carian di blog, pengalaman meke agak menakutkan. Bas ditunggu tak tiba. Bas ditunggu lambat jalan. Mengakibatkan terpaksa tunda flight. Oke. Seriyes. Ini mmg menakutkan saya. Saya pergi bercuti ya. Bukan balik kampung. Nati effect pada hotel yg da already booked n my application of cuti too. Jgn buat pasal!
Sumber : Skybus website

So, my 1st opt now is- naik ERL then turun Salak Tinggi then naik shuttle/feeder bus yang dah disediakan. Mmg agak mahal sket tp saya percaya dgn ERL. Sbb saya gi outstation sengsorang pun saya naek ERL. ERL masih belum mengecewakan saya. 

Tp kena kuar umah seawal pagi lah. Bukak je putra station tu terus naek tren yg 1st ke KL Sentral. Sempat kut lps subuh. Kena awal jugak. Tau je lah keadaan LCCT tu. Elok sket je dari puduraya dulu. Kena akur je sbb 'suma orang boleh terbang'. Ko nak selesa kenapa ko tak naik MAS sana. Haha.

Oke. Oke. Itu sahaja utk pagi ini. Ketemu lagi kita di lain rancangan cuti cuti Malaysia.....

5 juta komen

heheheh tu la nye org gomen kt mmg dpt tiket MAS ehhe batpe nk jeles plak kan hahha

sy pon fikir gitu kak tkt nak naik bas wat nye tertinggal meraung..
ni nxt oliday ni klw jadi pon suh adik je anto kt lcct

owh Nana, bkn buleh skang ni. tulis kat blog je nati ada yg kata lak kita ni belagak nak naek MAS segala kan. drama drama drama (iklan pilih kasih)

btul la Nana, ramai da org komplen pasal skybus tu. seb ahkak tak book trus ngan air ticket tu. huhu

Reen, kalau nak nek skybus, kena bertolak awal lee..hehee

adeehh kalo rumah uols dekat ngan rmh weols kompom weols leh antokan ke lcct huhu

better jangan naik bas...huhu

Adia :
Tak naek skybus pun kena gak bertolak awal. Aiols tak sanggup nak kena tukar flight. Mmg bleh pitam kekdahnya.

Hezesuze :
It's oke yunk. Aiols decide nak naik ERL ja. Dun wori. Takpun chartered teksi abg kat opis ne. Dia bawak teksi part time.

Rasa mmg tak nak naek bas pun kut. Takuit mokcik aih.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign