Pages

11 March 2013

Berita dari MAPPA XIII

Huarghh... baru sampai dari MAPPA.
Phew. Mujo tak lama tggu bas. Masa naik bas tu masih ramai lagi ternanti2 bas jabatan derang. Huhu.

Okeh.  Nak tahu apa?
Ada naik gaji ke tak? Elaun rumah naik ke? COLA cemana?
Cea....
Seme orang pun dah tahu ye dok?

Apa pun, tahniah utk anggota PDRM and Tentera.
Naik gred. Bila naik gred naik lah gaji.
Berita : 

Muka ada sinyum lah sbb berkuatkuasa Jan 2013 uols.

Then, ada beberapa skim akan di review. Esp skim gred 1-11.

Bagi yg dah mencapai gaji maksimum - dpt 3 KGT. Kira ada pergerakan semula la pada sapa yg gajinya dah langgar dinding tu.
Berita :

Pegawai kontrak yang tamat kontrak ujung tahun ni pun akan disambung lagi
Berita : 

Seterusnya ada KGT skali lagi pada bulan 7. Ini bermakna tahun ini kita dpt 2 KGT lah. Let's say, KGT saya bulan 4, then nati bulan 7 ada lagi KGT. Sapa yg KGT bulan 7, untung lah terus dpt dabel. Kira cam advance setahun lah KGT kita tu.

Yang kelakar nya bila presiden CUEPACS berucap after PM umumkan semua2 ni. Dia kata minta review jugak la COLA n ITP tu. Hihi. Semua org duk ketawa ja.

Apa pun, kita tggu pekeliling ya.

Secara ringkas, boleh baca kat sini dulu. Kut nak tanya2, boleh la tanya, if saya boleh jawab, saya jawab. Cea..mementang dah duk HR katanyewww...
http://www.sinarharian.com.my/mobile/nasional/pm-umum-9-perkara-berita-baik-kenaikan-tahunan-diawal-1.138600

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign