Pages

25 March 2013

Edisi Rumpai Laut


Eh. Eh. Bukan. Bukan. 
Aku bukan nak jual rumpai laut lah.

Haha.
Saja nak bercerita perihal rumpai laut.
Tadi tgk kat FB Dr. Hamit. Dia kata rumpai laut ni bagus sbg melawan anti kanser n ada la 2,3 khasiat lain.

Dan aku takmo citer pasal kolagen bagai tu.
Ada yg kata ada kolagen. Ada yg kata takde kolagen.
Entah. Tak tahu.

Lama dah kot rumpai laut ni.
Dulu. 2 tahun lepas. Masa aku g Sabah dlm tahun 2011. Januari.
Ayah mertua aku ada kirim something yg namanya 'latok' which is rumpai laut.
Bila google latok. Ini lah gambarnya.
Kredit gambar sini.

Buat ulam tak silap aku.
Tp aku tak dpt belikan sbb mendalah ni waktu pagi je dia jual mengikut kata orang yg kami tanya tu. Dia macam sayur2 kut. Entah. Nati lah aku outstation ke Sabah, aku try tgk pepagi kut2 ada. Maybe kot, nak g Sabah. Ada urusan kat sana. Tatau bila. Dlm bulan 4 kot.


Lps tu dalam tahun lepas naik glamer rumpai laut kering tu. Yg aku tahu, akak ipar aku antara terawal yg jual. Aku tak beli sbb aku tahu tahap KPI kedisplinan aku dlm memakan apa2 makanan tambahan a.k.a supplemen. Nati ter abai je beliau dlm esbox.

Pun begitu, eceh.. ayat... pun begitu, masa g Sabah last year yg ada persidangan HR tu, aku beli gak rumpai laut kering ni. Sekilo berapa tah. Kat tpt org jual ikan bilis segala tu lah. Setgh kilo aku kasik ayah mertua, setgh lagi.... as I said tu lah... tersadai dlm esbox tpt simpan sayur. Menyemak je aku tgk. Tp nak kurangkan 'semak' tu aku tak buat apa2 usaha pun. Rajin sgt la aku kan nak rebus la nak apa. Kak ipar aku kata buat kerabu buleh. Huhu. Nak berkerabu pun aku tak rajin. Entah. Apa yg aku ni rajin pun aku tatau. Pemalas amat kan. (T____T). Mesti org kata aku kat umah tak masak langsung kan. Haha. See my instagram lah. Hahahahah... bengong.

Tu lah. Takde citer apa pun. Saja nak sembang tu je.
K lah.
Nak nyibuk kat maybank2u skali ngan org yg dpt gaji reni jap. Bayar utang segala. Padahal gaji da masuk Jumaat lepas. Saja malas nak buat segala transaksi. Tengok... malas lagi..... (-_-") Pfttt... APTB.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign