Pages

26 March 2013

Graph Bil Letrik

Saja tgk graph bayaran letrik rumah aku.
Masih dalam zone oke oke lah.
Belum pernah cecah ratusan.

Hari tu je cam tanjat gegel dkt nak satus tu. Awal2 masuk rumah tu.
Tapi entah. Aku pun tak faham. Pastu dia cam kontra balik kot.

Takat ni oke la.

Walo aku pakai induction cooker, Coway yg 24 hour terpasang, akurium (eh.. ni berapa sen je la sebulan kan), water heater, kira semua oke lah. Lagi pun siang mana ada kat umah. Malam pun tgk tv berapa jam je pun. Peti ais, lampu tu biasa la kan. Umah lama dulu pun pakai.
Cuma lately ni. Ya...lately ni kan cuaca panas. Hujan pun panas. Jadi sendiri mau ingat la kan. Kipas pun tak mampu nak menolong. Kami dua salu cakap cam sedih2 

"dulu umah lama, ingat lagi kan... tap tap dengar air air-cond orang atas kena atas bumbung umah org bawah" 
"lepas tu panas ke apa, guna je lah kipas tu"

Haha. Dah tu, itu je yg ada. Nak taknak pakai je lah walo peluh cemna pun kan.
Skrg.. tak panas pun bebuat panas. Haha.


Bil bulan ni blum kuar. Mungkin baru nak baca bil kot sbb td napak org TNB kat level aku tu.
Hurm. Tggu dan lihat je lah.
Dah ada kemudahan, kita guna ja. Kalo tak, buat apa pasang kan. Haha.

p/s : Nak tgk graph penggunaan letrik kita bule refer sini : https://e-services.tnb.com.my/eservices

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign