Pages

20 March 2013

Edisi Short Getaway : Strawberry Park

Aku ingat ada satu je strawberry park ni kat Genting Highland.
Rupanya dah dua.
Satu Genting Strawberry Leisure Farm. Satu lagi apa tah. Mini Cameron ke apa tah.
Yg glamer is leisure farm ni. Yg  ni kat area station skyway tu. Area pekan Gohtong tu. Mmg tak jauh la dari Awana. So, past check out terus ke situ.
Whats app ngan dak Eida. Tnya ke mana dia g retu. Dia kata on d way nak turun balik KL. Tp aku pegi gak la Leisure Farm ni.



Org ramai. Nak petik strawberry buleh. Tp RM8/100 gram. Haaaa... aku petik 16 bijik ja. Kena RM20++. Tersedak jap. Lantak ah.

Kat sini gak ada pokok lavender. Pastu ada pokok2 bunga yg cantik2 juga. Boleh la. Cuci cuci mata.



Beli eksrem Msia perisa stoberi.
Satu RM2.50. Tersedak lagik.


Beli gak cendawan ni. Nati nak goreng tepung lah.
Org tu kata tahan 10 ari. Ye ke??

Geram tgk markisa. Tp nak buat apa ah?

Geram tgk salad. Tp nak buat apa jugak.
Laksa? Takkan nak buh sepokok tu. Heh!

Bunga2 ros yg ada.




Pastu singgah berenti kat tpt yg dak Eida pegi tu.

Sini petik stoberi murah lagi. RM6/100 gram. Tp aku dah petik kat sana. Nak wat cena? Murah sbb dia baru kot. Huhu. Ada kebun2 sayur gak sini.


Itu saja lah.
Bukan cameron, meriah dgn tpt farm stoberi ni. Ini je lah yg ada.
Jadi ler dari takde kan.

Itu saja cerita cerita di Genting Highland. 16-17 Mac 2013.

#skang tgh layan blog2 yg citer misteri yg ada kat Genting tu. Huhu. Dah pegi baru nak baca. Nak pegi.. jgn baca.. nati teringat2. Baik taktau dari tau. Haha

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign