Pages

12 March 2013

Edisi HKK 2013 : Instagram #3

HKK 2013 sudah pun melabuhkan tirainya semalam.
Jumpa lagi di HKK 2014. Insyaallah... jika panjang umur.

Tapi, dlm pada nak ketemu HKK thn dpn tu ada je lagi promosi lelain cam Promosi Kerja Kahwin dll. Cuma tak sebesar dan se grand HKK ni lah.
Pada yg tak sempat dtg - tkpe, next time cuba lagi.
Pada yg dah dtg - terima kasih daun keladi yer. Hihi.

Anda juga turut membantu meningkatkan ekonomi usahawan kraf (walau pun ada yg dtg beli nasi tumpang ja. Hihik. Eh. Tp kengkawan saya yg datang seme bawa balik produk kraf walopun FM cuma. Hihik).

Jadi, ini gmbr2 HKK yg last lah. Tggu thn dpn lak.
Wif Kak Lin. Masa Majlis Peragaan Pertandingan
Rekaan Batik & Fesyen. Malam. Ah. Cubaan utk
taknak bagi napak perut yg 'michelin' itew. Pakai
pareo. Begitu lah jadinya (T___T)

Masa bawa lawatan berpandu Jabatan Audit Negara.
Ramai2 tgk org buat kraf sokkaba.

Gmbr dari jauh ja. Malas nak g dedekat.
Ada tarian singa. Ramai btul org tgk.

Kuih kegemaran masa HKK thn ni. Kuih cakar ayam.
Enak. Rangup. Tak terlalu manis. Just nice.
Mmg fresh la sbb mmg acik2 tu masak kat situ jugak.
Demo masakan.

Last. But  not least.
Hasil rembatan dari HKK tahun ni.

Tak beli apa sgt pun thn ni. Mostly utk orang. Ada member kirim kaftan 5 psg. Dpt la RM25/piece utk yg leher V. Pastu crepe batik 2 pasang utk my mom. Ada kaftan lagi utk anak2 buah. Aku punya hanya yg ayat2 tu. Nati nak g frame kan, pastu gantung kat wall (makan tahun jugak la ni. Asik tertangguh je nak men deco). Lps tu beli FM dari jerami (yg 3 akan dilanting jadi adiah teka tpt bercuti tu. Esklusif ya. Bkn sng nak jumpa FM gitu) Kaftan purple selai utk aku. Tudung and selai batik cotton buat 'basahan'. RM140. Ini pun tak plan nak beli. Tup2 masa Dee Harlinda dtg, dia beli. Aku pun terbeli. Hihi. Buat pakai gi ofis ari Khamis je kan. Cukup la tu. Dah jemu tgk batik byk2 nih (walo selalunya je rasa cam tak byk je lagi baju batik ni). Ada juga kedai yg jual RM120. Tp corak dan jenis kain adalah berbeza.

MyDH nak suh aku buat kurung moden ala-ala yg Shiera Ayob pakai.
Dia suka. Haha. Org tu comel lah pakai begitu. Aku ni comot. Huhu.

Hasil carian - google.
Rasa dah pernah tempek. Tp takpe. Tempek lagi.
Nak buat gini nati. Hihik.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign