Pages

2 October 2012

HLP or SPPK?

Sebenarnya kerja govt ni, walo gaji agak rendah sket berbanding sykt GLC/bank/big comp segala tu, tp kemudahan byk jugak la. Eh. Nada cam tak bersyukur plak bila kata gaji rendah kan. Tidak lah macam tu. Oke je. Setimpal dgn lifestyle skrg ni.

Salah satu kemudahan yg ada adalah ini.

Hadiah Latihan Persekutuan utk sambung belajar.
Aku tgh berkira kira juga. Nak mohon ke tak.
Sbb kalo tgk, mmg memenuhi syarat.
Tapi, bukan senang nak dpt.

Beribu malah berpuluh ribu  kut yg apply.

Dan, ofis aku sendiri pun ada kemudahan lebih kurang camni.
SPPK namanya. Skim Pinjaman Pengajian dan Kerjaya.
Loan. Tp boleh tukar jadi biasiswa bila kita dpt pointer sekian sekian.
Utk Master tak silap aku 3.7 kut.
(gulp. Buleh ke score 3.7 neh?)

Berpikir2 gak aku.
Tapi aku rasa better amik SPPK sudah.
Lagipun ofis sendiri. Apa2 hal thro ofis.
Ni kang, apa2 hal jenuh nak manjat tangga JPA.
Tu kalo p sana, kalo call..... harap maklum je lah kan. 

So, itu lah... sapa yg keja govt, ada niat nak sambung study, sambung je.... 
Byk kemudahan kalo nak sambung belajar ni.
Walo gred kita tak tinggi mana, tak lepas smpai JUSA segala, at least, kita ada something juga. Utk diri sendiri dan juga utk pembangunan organisasi :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign