Pages

13 October 2012

Edisi Semalam Jammed

Cam musibat!!!

Grrr....
Jumaat = jammed
Hujan = Jammed
hujan + jumaat = jammed2 (eh, cemana nak buat tanda 2 kecik tu - kuasa dua)

Smlm, smpai dari JB dalam kul 6.30pm.
Tgk dlm twitter - KLTU pun seme kata jammed di merata rata. Siap dgn banjir bagai.
So, mmg dah tahu akan jammed.
Smpai je kat plaza tol sg besi pun tgk keta dah tersumbat melekat.
Tahu je lah. Jumaat... hujan plak kan.

Tp myDH kata area KL, dlm kul 5 tu hujan dah reda. Tp entah lah.

Dan akhirnya aku smpai rumah jam 9.30pm! 

Yelah, mmg lah bas hantar ke Angkasapuri dulu. Drop kami kat situ, then myDH pick plak. Tp ce bayang.. dari sg besi nak ke angkasapuri pun jammed dah cam musibat. Sebaik turun bas, azan Isyak berkumandang kat masjid angkasapuri tu. Makna kata hampir 2 jam kami terperangkap dlm jammed. 
Bertambah musibat bila dlm bas tu la rasa nak terkencing la hapa la. Haihhh la.. rasa nak hamukan puaka je dgn jammed nih. Tp nak buat cemana. Bertabah.


So, dah smpai, dah settle ke toilet segala, satu hal lagi nak mengharung kembali jalan KL sbb nak balik rumah aku lak.
Haih.
Dan agak mengarut je rasa bila kami tetiba pegi ke jln Duta sbb nak naik Duke. Kat situ lagi la hazabb... apa kes plak tak masuk je pusat bandar. Entah. Saja suka suka.

Kesudahannya, smpai rumah jam 9.30mlm.
Igt nak la makan roti canai ke apa kat mamak.
Mmg tak la...hadap je la maggi cup. Lagipun dah melantak macam2 kat hotel kan. 

Inilah dinamakan musibat sungguh jammed semalam!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign