Pages

31 October 2012

Owh. Boleh Tukar Rupanya

Aku sebenarnya tak print pun lagi aku nyer travel itinerary dari AA.
Lama giler dah aku beli rupanya.
Aku pikir bulan 7. Rupanya bulan 5 dah beli.
Ini selepas aku balik Krabi kot.
Biasa aku begitu lah. Kalo dah balik bercuti, sure aku tercari2 kemana lagi nak pegi.
Tapi ini la paling lama aku tunggu. Almost 1 year. Gilos!

So, sbb da dekat. Persiapan apa pun tak buat.
Tak macam selalu tu. Awal2 aku da tgk forum2, blog orang. Ini selamba saja.
Hotel pun tak book.
Malas aku, kut kang jatuh date exam. Pitam!

Tapi aku godek2 balik emel (dah lupa bulan bila, search je AirAsia)
Mujo ada lagi travel itinerary tu. Kut kalo dah di-trashbin kan padan la muka kan.
Hoi. Aku siap amik meals, seat, and luggage rupanya.
Semua tu terpaksa add on RM128.80.
Kalo tidak, rega adalah RM330 utk 2 orang - return (yer, mmg aku dapat 0 fare masa tu - harga tu hanya utk airport tax dan fuel surcharge)

Dan aku kembali happy bila dalam fare rules ada tulis
"is allowed to do a flight change up to 48hours ........"
Ye lah, depends pada flight tu jugak kan. Penoh ke idok. Lps tu harus la kena top up lagi tu.
Yang not allowed adalah tukar nama.
Takpe, apa pun, mohon doa agar tak jatuh pada date exam. Amin.Amin.Amin.
Kalo jatuh juga. Itu lah alternatifnya.

*baru tgk balik, 3 mlm aku amik. Lamanya. Nak buat apa tu? Malas rasa nak jalan2. Nak soping je nih.
*jadi, mari kita survey dan riki2 dulu. 

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign