Pages

23 October 2012

Edisi Cepat Matang Nampak Gayanya

kredit : Here
Hoho.
Hehari pasti jadi pendengar setia.
Hehari pasti ada cerita yang berbeza.
Hehari pasti try to solve problem.

Tu lah yg orang kata lebih senang jaga lembu sekandang dari jaga anak dari seorang ye dok?
(apa la..diperumpamakan anak dara dgn lembu pula. Haha)
Tapi tu lah maksudnya, jaga binatang yg banyak lagi senang dari jaga manusia seorang.

Begitu juga lah aku skrg ni.
Jaga aset yg rega juta2 malah billion2 pun takpe kut.
Dari jaga orang yg hanya 700 orang je pun.

Tapi,
Aku suka jugak.
Ini lah cabaran.
Ini lah yang mematangkan kita.

Ini lah yang akan membuatkan otak kita sentiasa bergerak dengan memikirkan macamana nak bantu orang utk selesaikan masalah.
Menarik tau..... hehari mesti ada cerita yang berbeza. Kadang dalam sehari 2,3 cerita. Kadang takde langsung. Tp kalo dah sendat tak reti nak pikir dah, gitau je lah incik Boss. Boss ada, mari kita pikirkan sesama. 
Aku mmg gitau orang pun, ada apa2 problem leh terus refer ke aku, dari citer pada entah sesapa. Nati lagi susah jadinya. Feel free to share with me, feel free to let me know. Apa saja lah. Esp berkaitan dgn kerja la kan.

Takpe.. skang umo 33 tahun pun orang still ingat 20-an baru.
Hope, jgn nati dah masuk setahun duk sini, umo nak masuk 34 orang dah ingat 44 plak. 

Hihiw.
Pengalaman yg bes ekceli di unit ini.
Utk dijadikan pedoman dan pengalaman diri sendiri juga dalam menempuh hari hari mendatang :)

*tetiba rasa baik retu further study course kaunseling/psychology kan??

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign