Pages

22 October 2012

Edisi Mesin Basuh Yang Buat Hal


Cam aku citer ari tu dulu. Mesin basuh duk buat hal tu. Yg smpai skrg aku duk gi anta baju kat laundry ja. Kayaknya seperti orang kekaya plak hai. 
Sebulan tahan lagi. Skang ni mana baju kerja - yg tak susah sgt nak basuh - aku basuh sendiri je. Haih.


Jadi, aku rasa, aku tak buleh stand lagi dgn masalah hose nih.
Mmg menyusahkan rasanya.
Padahal rosak getah hose tu je. Bukan drum. Bukan motor.
Tp sbb susah nak carik. Dia jadi menyusahkan.
Seme kedai akan jual yg begini saja.
imej : google
Tapi aku perlu hose begini
Imej : google.

*masa google baru aku tau namanya flexible hose. Mungkin leh gi kedai hardware yg bebetul hardcore punya hardware untuk carik nih.
Yang ni ada la. Tp takkan seketul menda ni aku nak kena order dari China? Hahaha. Jgn buat lawak oihh...

Satu yg lagi menyusahkan ialah, hose ni kena masukkan kat dalam. Itu yg berjujuran air keluar kalo silap pemasangan. Hari tu myDH dah pegi kedai baiki washing machine ni. Orang tu janji nak dtg tengok. Tp tak dtg pun. Geram btul. Tp aku rasa dia pun tak leh nak settle kan jugak kalo takde hose tu.


Jadi, aku ckp ngan MyDH if kita dapat baiki pun, dlm tempoh 2,3 tahun pasti problem ini jadi lagi.
Better way is....

Ya.. aku mau let go itu washing machine.
Ngeh ngeh ngeh.


Sudah survey kat courts. Tp mmg takkan la beli kat courts. Saja nak tgk rega.

Aku berkenan yg bulat ni. Sudah la ada kaler purple.


Tp cam bulky sgt nak buh kat yard aku yg sekangkang semut tu. Dia saja sudah makan ruang.

Lps tu terminat tgk Samsung ni.

Cam bes.
Kredit : samsung.


Motip suka pada Samsung. Apakah sbb tv pun Samsung, hp pun Samsung, lalu mahu washing machine pun Samsung? Mana lah tau, ada teknologi bleh link dgn smartphone kita kan. Klik2 kat phone, lalu terus boleh basuh trus, balik tetgk dah siap, trus je sidai. Hahaha *eh, mungkin ada cam gini satu hari nati kan*

Kali ni aku bukan la tgk pada brand ke berat ke design ke apa.
Yg penting aku nak tgk pengikat hose tu kat mana. Aku taknak dah pengikat hos yg kat dalam. Hazabbb.. uols pun kalo nak mesin basuh, check yg itu yer. Mmg hazab kalo pengikat hose tu kat dalam. Harus carik yg sememangnya kat luar, yg mana kalo hose koyak ke apa, ko tak perlu nak bukak segala bontot mesin basuh tu. Heh!

Skang ni nak carik tpt nak jual mesin basuh tu plak. Ada sesapa tahu kat mana nak let go mesin basuh? (oh. mesin basuh ini akan di let go setelah sempurna dibaiki)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign