Pages

22 October 2012

Edisi Hari Minggu, Hari Yang Lapar

Hujan kan. Asik la melapar.
Dah cam 'hungry like a wolf' juga.
Mula dari Sabtu petang. Goreng mihun.

Lps tu tak abis. Simpan dlm fridge. Bawak ke hari Ahad. Panaskan utk breakfast. Makan la pagi tu.
Dlm kul 10 gi umah lama. Sbb akak ipar suh bwk kontraktor tgk dan bagi quotation utk baiki rumah tu (minor je la).

Dah tu, on d way balik rasa lapar giler plak. Padahal kami plan nak gi kenduri kat PJ.
Tp takpe. Baru kul 11 lebih. Beli nasik  berlauk. Nasik separuh sbb konon2 lps tu nak gi kenduri kan.
Makan.
Tp dlm kul 1 hujan turun melebat. Tak leh nak gi kenduri.
Golek2 tgk tv (tgk citer labah-labah, pastu geli2 rasa seluruh kaki - rasa cam ada labah2 plak di sekitar ku..eiiiuuwww)

Kul 4 kembali lapau.
Teringat ada jagung dlm tin, ada santan kotak.
Jadi, boleh buat bubur jagung sekelip mata. Haha.
Ya lah. Panaskan santan, taruk air, buh jagung, buh gula. Siap dah.
Sekelip mata.
Makan smbil tgk Intepretasi Rabak (aahahaha.. sapa layan citer ni? Cam mengong tau. aahahhaah.. btul btul tak boleh blah lah!)

Tapi, tapi, tapi... ada rasa cam tak puas. Cam kena makan lagi.
Ko dah pehal? Rasa dah baca bismillah dah tadi.
Teringat plak chicken fries (jejari ayam) dlm fridge.
Keluar dan goreng kan.
Cicah ngan sos + mayonis.
Sedapnya hoi!
Makan sambil marathon tgk Adam dan Hawa plak (itu je la kejanya kan. Makan - tgk tv - makan - tgk tv - assignment melayang ntah mana)

Baru rasa kenyang.
Ingat kalo malam lapar lagi, makan megi plak.
Tapi mujo... takde rasa lapar.
Takyah makan dah.
Makan je mr potato sket.
Dah settle.

Terus tido. 
Apa kes. Asik nak melantak ja..


p/s : Taruk gambar ni ptg smlm kat FB. Beserta dgn quote doa, kerana doa adalah waktu hujan lebat, adalah waktu yang dikatakan mustajab untuk berdoa. Tp ada je yg meletakkan 'sesuatu' bukan pada tempatnya. Terus aku delete gambar tu.. Emosi?? Biasa la..nak period ni gamaknya. Mmg cenggitu. Hohohoiiii....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign