Pages

24 April 2012

Sweet Like Corn

Tehee. Yer. Aku mmg penggemar corn. Atau dlm bahasa kita jagung lah. Baik jagung rebus, jagung bakar, puding jagung, agar2 jagung, bubur jagung, coklat jagung, susu jagung etc etc.

Tapi hari ni rasa jagung ni sweet sgt.
Al-maklum lah, tetiba incik other half yg bagi waktu lunch tadi.
Sweet nya...

Haha. Oke, kalo dipikirkan secara logik akal beserta rasional, takkan bagi jagung pun sweet.
Haha.
Itu lah perangai sang isteri kan. Kadang2 suami belikan bedak sejuk pun rasa sweet. 
Entah ek.
Masa aku amik gmbr ni - instagram kan - upload FB, mmg aku rasa cam, hek eleh, jagung je kot. Harus org kata apa la yg sweet nya sgt.


Tapiii.... 

bila si suami keluar, membeli makanan kegemaran tanpa dikirim atau disuruh.
Dan tetiba bagi kat kita.
Terus cam terharu. Walau pun hanya setongkol jagung!

Ye, suami saya bukan seperti suami orang lain yg gemar membuat kejutan menghantar sekotak coklat, se ketol tedi bear besar pemeluk mahupun se pasu bunga ros kaler pink.

Dan bila tetiba terjengah dia mengunjukkan bungkusan yang berisi jagung ni, terus rasa cam... oh...


Dah la. 
Lagi aku tulis, lagi aku merepek.

Kali ni aku tak reti nak express kan bagaimana.
Yg nyata, aku rasa sgt terharu walo hanya dgn setongkol jagung.
Mana yg paham tu paham la. Mana tak paham tu buat tak paham je lah.

Errr... tetiba je bagi setongkol jagung ni... tau la kan.. tau la... lambat lagi nak dpt tu.. Gaji pun belum dpt ne.. Hahahhahahaaaaa 

Pompuan kan. Hal setongkol jagung pun tetiba leh jadi sweet dan dijadikan entry. Lagi2 pompuan sengal stoberi cam haku ni.
Oke, sekius me..bagi laluan.....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign