Pages

20 April 2012

Edisi Krabi : Ramalan Cuaca

Walau pun ikut hati ni tak sesaba nyer rasa nak bercuti, tp nyer kena gak la salu ikuti perkembangan cuaca kat tpt aku nak pegi tu.
Tetambah lagi dgn kejadian 11 April tu ari.
Tak bergegar hati tgk keadaan sekitar AoNang tu.
Tp bila baca berita Bernama ni oke la sket.

Insyaallah, takde apa lah tu.
Cuma, mungkin utk xtvt laut, i.e island hopping tu still kena fikir gak la.
Tgk keadaan cemana.
Sbb seme tu amik masa boleh dikatakan seharian dkt laut. 

Tkpe.
Kalo apa2 hal, duk dlm hotel je. Tido.Tido.Tido.
Kata nak honeymoon. Kikikikkkk *bila sebut honeymoon kena gelak gataiii..... twhehehehe*

So, lepas ni hehari kena tgk web weather forecast ni - Thai Meteorological Dept.
Ni cam oke sket sbb ada semua forecast.
Nampaknya time aku nak pegi tu, cuaca pun ala2 cam tak cantik je tu.
Sobs... :(


Checklist percutian kali ni :
- Apply cuti - checked (dah lulus pun. Twehehehee)
- Borang permohonan ke luar negara - checked.
- Renew passport - checked
- Tukar duit - blum (pas gaji masuk nati ah)
- Itinerary - tak buat pun, bergantung pada keadaan cuaca. Draft tu ada la.
 Itu je lah. Kali ni tak la susah sgt cam nak g HK tu ari. Ni duk setpt je. Tenang-tenang kan pikiran yah.

## entah kenapa tahun ni bbetul tema laut. Bulan Januari - Pulau Langkawi, Bulan 2 - Morib, Bulan 3 - Port Dickson, Bulan 4 - Pulau Pangkor dan Bulan 5 - Insyaallah, Krabi.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign