Pages

27 July 2012

Ihya Ramadhan 7 : Doa Pembuka Dua Belas Pintu

Kredit : FadzilahKamsah.com

Doa Pembuka Dua Belas Pintu.
Memang ada entry ni thn lps kalo tak silap. Tp di bulan mulia ni, sekali lagi, nak buat entry doa ini.

Sejak diberikan oleh seorang sahabat yg prihatin, saya memang amalkan. Saya ucapkan terima kasih berbanyak pada kawan tu (u know who u're). Walau kita tak pernah bersua muka, tapi teringat dia juga pada saya. 
Biasanya saya amalkan doa ni, sejurus masuk keja di awal pagi. Sebelum memulakan tugas, Al-Fatihah dan doa ini lah yg dibaca dahulu.
Dan dengan izin Allah, serta ketentuanNya, Alhamdulillah, ada pintu rezeki yang diberi olehNya.
Bukan lah kita hanya bersandar pada doa semata. Doa tanpa usaha pun rebah juga. Doa, usaha, tawakal. Itu memang hakikatnya.
Sama-sama kita berkongsi.

p/s : Sekarang ni memacam pendapat keluar kan. Esuk esuk nati ada yang kata doa camni pun tak boleh diamalkan. But, Islam memang mudah dan memudahkan. Tengok ayat, tenguk makna. Insyaallah, tak memudaratkan pun untuk diamalkan. Doa sebagaimana kita pinta pada Yang Maha Esa selepas solat. Allah Maha Mendengar. Insyaallah :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign