Pages

23 September 2010

~Pasal Bonus 2 Bulan~

CUEPACS minta bonus 2 bulan

Oleh SYED AHMAD ZULKARNAIN SYED ALI
zulkarnain.ali@kosmo.com.my

SEREMBAN – Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) memohon kerajaan mempertimbangkan pemberian bonus sebanyak dua bulan kepada kakitangan awam pada tahun ini.

Presidennya, Omar Osman (gambar) berkata, pihaknya berharap peruntukan tersebut akan diumumkan pada pembentangan Bajet 2011 pada Oktober ini.

“Kami sudah membuat permohonan rasmi kepada kerajaan dengan menghantar surat kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak beberapa bulan lalu dan diharap kerajaan dapat mempertimbangkannya,” katanya pada majlis Hari Raya Aidilfitri anjuran Persatuan Keluarga Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) di sini semalam.

Kata Omar, pemberian bonus itu mampu memberikan suntikan semangat selain meringankan beban 1.2 juta kakitangan awam di seluruh negara.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

****
So...utk yg menggunakan tagline "saya yang menurut perintah", what say you?
Tnya kat CC unit aku ni, katanya berpuluh thn dia keja dah..takde penah nye bonus smpai 2 bulan. Bonus 2x bayar adala.

For me : Takde pun takpe, ada pun Alhamdulillah.... tp kalo dpt berdentum dentam la rega brg naik nati.

11 juta komen

tak kisahlah 2 bulan ke 2 kali.. yang penting ado.... aahahahkss

alhamdulilah kalu dapat...suka ajor...doa2 la ye.insyaalah kalu rezeki menyebelahi kita...neway puan stoberi mekasih dtg melawat....jgn serik bertandang ke rumah saya

DiariHati :
Rasa2 ado tak?? haa..jeng jeng jeng..

EKA :
Ada la kut. Tp da dpt 5rat ari tu, rasa mcm ssh je dpt. Hihikk..

Ya..harus berkunjung lagi..ai follow u...mueheheh :))

hurrmm jangan harap laa.. dah sah2 dah kasi bonus raya tu..takde nyer nk kasi lagi..

CHE SUE :
aku pun rasa2 camtu..tp PRU da dkt neh...mesti mau pancing..kui kui kui

rasanya dia bagi RM500 lagi jer.. macam biasa..

Safinaz :
might be kan.. sbb da bagi 5rat retu kan. So, da jadi seribu di situ. Tkpe la kan..dapat pun oke..tak dapat pun nak wat cena. Syukur je la apa yg ada ek? hihi...

ada bonus kot rasanya...hi3
nak pilihan raya ni...

harap2 dapat nih,kurang skit beban di awal tahun. :) berdoa sahaja pada Allah S.W.T

resipi-pizza-ayam-sandwic-croissant

MAMA AIZARA :
Ha..ni org jaga gaji ni..mesti tau ada bonus takde nih.. hik hik

FEYUS :
Insyaallah..ada kut..cuma nak dpt 2 bln gaji tu mmg mcm tidak kesampaian la kut.. tp who know kan..ttiba govt baekkk punya nak bagi kita. hikssss

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign