Pages

17 September 2010

~Pasal Rambut Serong~

Walo aku masih bersedih di atas status gliteratti aku yg ditarik, aku teruskan juga menulis. Sob..sob..
Skang nak citer pasal potong rambut pada hari Malaysia. (ini penting sbb nati aku nak refer bila last aku potong rambut).
Rambut aku ni bila panjang dia akan menggugurkan diri nya sendiri.
Byk oih. Kalo lps syampu tu mmg byk la yg gugur. Mcm risau takut nati tetiba takde ber rambut plak kepala ni. Tp..itu da jadi kebiasaan utk aku. Kalo gugur atas bantal tu ya...perlu risau. Mula rasa sayang jugak. Tp apa ada hal. Nati dia panjang la semula.
Last ku trim adalah raya last year. Ani je trim kan masa tu. Dia kan da blaja nak jadi hairstylist. Lps tu dia mula panjang segera dan kalo simpan lagi sket mungkin leh cecah pinggang. Ini adalah agak sukar la sket sbb aku ni jenis tak pakai anak tudung. Nati rambut berjuntaian plak di ujung tudung. Not good kan. Nati ada kak nap tegur. Nati aku yg sentap. So, kasik potong.

Mcm aku citer dlm entry sblm ni, aku biasa ke Derrick Team kat Maju Junction sanun. Selalu tu tak la. Tp ada la. Masa blum kawen dulu la. Lps kawen ni, mana yg sempat je la. Treatment, SPA rambut suma tu mmg tak buat dah. Jadi da ada kelapangan tu trus la pi sana. Ada kedai baru sblh Derrick Team tu. Jadi kasik terai la situ sbb dia murah sket. Kedai baru katanya kan.
Cuci cuci rambut - gunting gunting rambut - blow blow rambut. Aku nak buat takat bahu je ekceli tau. Nak buat bulat je. Mcm Dottie ni. Tp namo la ada rambut dpn. Sbb aku ni tak pakai anak tudung ayat berulang) Nati rimas jadinya.
amik dari Murai dot com lah

Lps tu hairstylist tu kata mao potong pendek je blakang. Aku ok kan je. So, dia pun sedap la potong.

Sekali kan bila siap. Owhh..ini bukan bulat ni.

Ini sudah menyerong. Pendek di belakang. Rambut dpn lak dia serongkan panjang ke pendek.

Sudah jadi pesen rambut skang. Mcm rambut Adira AF dgn Dira Abu Zahar ni. Cuma aku takde rambut dpn tu.

Sumber : Here

Sumber : Here
 Aduh duh duh. Mujur my dear sker.

Tp yg leceh kena blow selalu. Kut tak dia akan jadi mcm ni. Terjongket nati kat ujung tu.

Source : Here
Itu yg aku laju2 gi JJ tu nak carik hair-dryer yg muncung mcm muncung itik tu. Kan kalo kat saloon dia pakai yg tu utk blow rambut kita. Hair-dryer aku skang dia takde muncung cam tu.
Hair dryer sedia ada

Memula aku nak amik brush yg mmg utk blow rambut je. Brand Panasonic. Bes jugak nih.
Bes la menda ni. Nak beli gak lah nati. Hihi
Tetiba napak lak brand Philips wat sale 50%. Hair dryer yg ada muncung itik tu ngan brush dia skali. Mean muncung dia leh tukar2 la. Nak brush tuka brush, nak muncung itik tu tukar la. So, amik yg ni.



Adeh, satu keja lak kan nak blow2 rambut.Kalo tak nati harus kejong je dia. Huks...itu aku kata maleh tu aku nak pi lagi kedai tu. Kalo kat DT tu dia ikut je ckp kita. Nak bulat..bulat la jadi dia. Tp eh..retu aku penah gak potong situ. Suh buat layered. Tp jadi tak cunh. Aku balik kg, aku potong kedai nyonya kat KK je. Zass..trus pendek. Rambut aku sket amat dan nipis amat. So, tak elok ber layered bagai. Dun ever lah.

Dah..nati sblm ujung thn gi buat treatment lah kat DT tu. SPA rambut ke. Hukss..runsing ngan rambut tetiba status gliterati plak ditarik. Huksss......Kesimpulannya aku panggil ini rambut serong. Huksss...

2 juta komen

caya laahh dia dah gunting rambut (akhirnyaaa)...hohoho

huhu...akhirnya..tu pun sayang oih.. tkpe..sok sok dia pjg la balik. huhu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign