Pages

4 September 2010

~Pasal Google Nama Sendiri~

Tak suka! Tak suka!
Sgt senang di detect di mana aku skrang.
Apa aku buat skrang.
Contact no beserta emel segala.
Dan paling utama bila google nama sendiri, blog ini yg keluar.
Eh. Eh. Tang mana aku ada ckp nama betul dlm blog ni.
Alahai...mujur dia tak detect facebook aku.

Tapi ada juga kebaikkannya.
Sbb dulu che sue dpt track aku yg selama 13 thn tak dpt dihubunginya,  melalui emel opis aku yg katanya dpt bila dia google nama aku.
Sapa yg keja kerajaan aku rasa sgt2 sng la di track dlm alam maya nih.
Sbb mmg da ada nama sebijik2 dlm portal jabatan memasing.
Tak buleh nak elak lah. Siap dgn jawatan, bahagian suma complete. Ah. Bila masuk portal tu, dgn muka2 pun buleh tgk skali. (dah la tak update lagi tu jawatan aku. Ha Ha).

One more thing bila nama kita mmg jenis2 org lain jarang ada nama tu.
Lagi la senang nak jumpa. 
Td aku google nama kawan aku. Tp sbb aku typo nama bapak dia, mmg tak jumpa. Contoh mcm nama mohd ke mohamad ke. Sbb ada yg mohd eja penuh. Double M atau single M, mad or med. Bagus gak tu.

Bahaya oih. Mana tau kut2 ada org nak kidnap aku ke kan (motip?)
Cena ah? Paling tak puas ati yg paling atas dlm hasil gogelan itu adalah blog ni. Kut katakan la bekas pakwe nak track aku balik kan simplysiti je dia tau ttg life aku.
Hoh! giler. Motip bekas pakwe nak amik tau life aku? Coi sgt ke derang. Summore derang mmg friend aku dlm fb. Plak tu yg seketoi tu mmg salu bc blog aku (dulu la..skang da duk kat HQ ni tatau la bc ke idak lagi)

Tapi apsal aku tetiba dtg giler nak google nama sendiri? Huhu.
Sbb aku google nama bekas pakwe yg aku tatau cena nak hubungi dia.
Eh. Bukan la aku nak hubungi dia. Aku saja la. Kut dia ada fb ke kan. Dia je yg lum ada dlm list fren aku kat fb. 2 ketoi lagi ada. Coiii kan aku ni nak tau life ex-pakwe. Kui kui kui.
Tp aku google takde plak jumpa. Google perincikan lagi tpt tinggal dia pun tkde. Sungguh la. Mana plak itu org. Nyata mmg bukan keja gomen. Kalo keja gomen sure aku da dpt tgkp. Sbb tu aku melarat terai type nama aku. Takyah binti pun mmg berderet lah nama aku kuar. Caisss....


Tp...tapi dan tapi...still tak puas ati bila google nama penuh aku dia akan kuar blog aku paling atas.
Cis..cis..cis...

Korang bila google nama sendiri kuar apa wes? Adakah blog Jlo atau Paris Hilton??

11 juta komen

hi3... nak try google nama sendiri jugak...

hehehe... bole la... pas ni nak try google nama sendiri :p

MAMA AIZARA :
sila la google. Silap2 hb kang ngan IC suma complete kuar. Huhu.

EJAMARIA :
sila try. lps tu habaq kat blog hang apa resultnya yer. Mana tau kut kuar link blog Paris Hilton ke. Kui kui kui :P

hihihi.. aku since suka google nama org, terus membuat langkah jaga2 utk diri sndri.. even kt FB org xley jumpa aku if search nick aku..! risoo oo.. dun like to b found! aku cr org takpe! hahaha!!

weh.. aku try google gak
nama aku still lg under opis lama
diorang syg kot nak terminate pdhal tgk mcm baru jer update list tu....

CHE SUE :
ko kira ok lagi sbb ejaan nama bapak ko tu leh mengelirukan pihak lawan. Haha. Aku ni takyah tulis nama bapak pun kuar berderet2 link ke portal opis. Gilersss..

RYN :
haha. itu pun kira sng trace oleh pihak lawan wes. buatnya dia call opis lama ko..straight je dia leh detect ko kat mana skang. Huhu.

kak ida...za dh try..mujur la xder...mmg ada kuar nama penuh za tp org lain punya..heheh...mjur laa za byk guna nick name..xguna nma sndiri..hikhik..fb pn nickname je..

Safinaz Hanum :
Da try?? apa resultnya??

OKID :
Ha..ada org bernama sama dgn Za. Wahh..wahh...ceni masih buleh berselindung lg lah di alam maya. bagus..bagus

nama saya pun no1 dekat google, tapi tak dekat yahoo

hahaha lumayan sungguh hasilnya
siap yang kita komen pun kuar haahaha

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign