Pages

11 December 2014

Bantu Setakat Mampu : Donation For Uya

Semalam baca kat blog Nadia.
Sebak nya rasa.
Dan tak silap, dah ada masuk paper pun pasal adik Uya ni. Sebab ada nampak kat timeline FB. 




Ada banyak lagi gambar dan cerita dkt blog Nadia [link : Nadia]
Aku jadi sebak bila nak copy2 gambar ni.

Sedih kan tengok keadaan dia.
Adik ni disahkan ada penyakit Biliary Atresia. Penyakit yang berkaitan dengan liver. Kalau nak tau sesket pasal penyakit ni buleh la tgk kat sini [link : Biliary Atresia]
Dan perlukan banyak duit utk buat transplant. Dalam 200k diperlukan. 

Jadi, semampu kita, mari lah kita bantu adik Uya ni.
Moga ada harapan untuk adik ni sembuh seperti sediakala.
Mungkin ada sedikit rezeki kita, untuk adik Uya ni.

Adik Uya sebelum sakit.


Cimb Siti Nur Hidayah Shaari 7613256663
Maybank Siti Nur Hidayah Shaari 501244604047
BSN Che Hasnah Ismail 0110229000128429

Ramai yang respond tak buleh nak transfer. Mungkin sbb banyak transaction. Tapi, yg Maybank tu InsyaAllah buleh. Yang maybank guna nombor 5012-4460-4047

Moga adik Uya dapat jalankan transplant tu dan sembuh seperti sediakala.
Dan moga ibu adik Uya terus tabah dengan dugaan ini.

*boleh tgk FB ibu adik Uya ni utk update. Ada situ cerita Hidayah (ibu Uya) dah bukak current acc  Maybank sbb kat akaun lama kena block sbb byk transaksi. Lps tu ada cerita kenapa tak boleh nak transplant di Hosp Selayang. Buleh req friend dgn Hidayah ni. She's just nice person tho. Walau umur nya sgt muda. Sekejap je dia approved request kita dan bila kt PM pun cepat je dia balas. Moga Allah merahmati mereka sekeluarga [link FB : Siti Nur Hidayah]

****update****
Adik Uya telah meninggal dunia pada 12.12.2014. Semoga rohnya di cucuri rahmat. Al-Fatihah.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign