Pages

5 December 2012

Edisi Teringin Jeruk

Pulakkk...
Padahal inilah salah satu makanan yg perlu di-avoid-kan utk para TTCian.

Entah ek.
Retu masa kat MAHA beli jeruk Pak Ali. Beli yg mangga. Setgh kilo beli. Sedapnya la hai. Sekejapan je kami berdua abiskan. Sedapnya la hai. Terjejes liur dibuatnya bila tingat.


Lps tu kelmarin ofismate bawak jeruk yg campur2 tu plak.
Sedapnya yg jambu batu tu.
Sedap. Sedap. Sedap.

Jadi,
Skang aku rasa aku nak beli setgh kilo jeruk mangga.
And setgh kilo jeruk jambu ni.

Mana plak aku nak carik Pak Ali kat KL ni kan.
Retu penah beli kat Tesco Selayang. Ada lagi ke tah.

Tgk kat blog dia ni, tak de plak senarai kat mana dia jual kat KL nih.

Tapi, oke la jeruk Pak Ali ni kan., tak rasa sgt 'tajam' dia tu.

*Aku gi MAHA 26 Nov retu. Pas kerja. Tau je la skang kan ujan je asal time kul 5. Pegi gak la sbb aku pikir takde masa dah aku nak pegi. Course lagi kan weekend tu. Lagipun mmg nak elak weekend. Giler ramai kang. So, pegi. Tp terus pegi tpt yg jual2 ni je lah. Parking pun dpt dekat. Jalan kaki je. Igt nak beli madu, tp takde yg menarik. So beli la jeruk ni, habbatus sauda, mee sanggul ngan apa tah lagi. Time tu la aku rasa durian crepe sbb byk tpt yg jual. Tp org yg cerewet makan cam aku ni, mmg aku kata tak kena ngan selera aku la. Buah durian mmg aku makan, takde la smpai tutup2 idung bagai, eiww eiww bagai, tp aku tak berapa suka (aku ni apa je yg aku suka?? ada ke??). So, mendalah tu pun aku kureng la. Mula mmg nak beli dah 1 pack tu, tp mujo rasa dulu. Kalo tak... mmg duk dlm peti ais smpai ke sudah la jawabnya. Makan sket pun rasa durian dia lama nau cam makan sebijik durian. 
2 tahun lagi gi MAHA ni nak amik cuti lah. Haha. Beria. Eh, mana tau, time tu dah ada anak ke kan. Ngeee :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign