Pages

24 December 2012

Suka Suka Jadi Duka


Orang kata bulan 12 ni bulan byk tragedi berlaku kan. *secara kebetulan*
Tgk lah dulu, kes Highland Tower runtuh. Bulan Disember jugak.

Berbalik pada kes budak lemas di taman tema ni.
Seriau rasa.
Tp kat Malaysia ni macam bermusim.

If musim buang bayi, maka seme citer berkisar pasal tu.
Skang budak lemas plak.
Dulu, rasanya kes camni jarang2 ada.

Malas nak tulis salah siapa, betul siapa.
Tapi kat memana theme park pun, even kat Morib (Gold Coast Morib Resort) yg kecik tu pun ada life-guard yg jaga. Tp kalo dah ramai2, dah meriah ber famili day, tak terbuat dek life-guard tu, maka tanggungjawab sebenar dan sememangnya perlu adalah dari waris dewasa yg terdekat lah. Mmg kena keep on eye je bebudak ni. Air wey..bahaya. Dalam ke tak dalam, memacam boleh berlaku.
Pulak tu, budak budak kan. Mostly kalau dah jumpa air mmg tak keruan.

Sbb tu, kat pool umah aku tu, aku cukup seriau if ada budak2 yg turun takde pengawasan - lps tu duk kat kolam dewasa. Walau tak dalam mana - tp kalo dah malang orang kata tu.
Kat situ, seronok je bebudak 5,6 tahun ni mandi manda. Dari kolam kanak2, dia p terjun kat kolam dewasa.
Sapa pun tak jaga (tgk dari atas rumah agaknya).
Kita pulak yg kecut perut nengoknya.

Entah. Malas nak cakap lelebih.
Nati ada yg smash 'engkau takde anak, apa tau?' (-_-")

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign