Pages

18 December 2012

Pagi Yang Awal. Awal Yang Pagi

Hari ni mungkin hari yg pjg utk saya.
Hari ni jadi antara orang terawal smpai ofis.
Kul 7.15pg dah punch kad.
Fuyoh.
Maklum la 5.30pagi dah bangun.
Fuyoh lagi.
Manakan tidak. Suppose nak kena g Putrajaya jam 7.30pg sbb ada sesi dialog apa tah bersama JPA kat Kementerian sanun (prog HRMIS lah).
Tapi bila boss smpai dia panggil gitau ada hal sket pagi ni.
So, aku tak perlu attend sesi tu. Yey!
Tapi tak yey sgt la. Kira start dari bos panggil - kurang lebih 7.30 tu, ada kerja perlu dibereskan sbb nak meeting hari Jumaat ni. Pulak petang kena gak gi Putrajaya. Sesilap haribulan kena g sorang kot. 

Oh. Bukan senang nak buat job rotation. Semua aspek kena ambik kira termasuk aspek kebajikan (keluarga) mereka. Satu persatu permohonan pertukaran kena teliti, kaji dsbnya.
So, utk itu - buat adik cumil ku Eka - dun be too frustrated sbb tk dpt tukar tu yer. Kalo cikgu lagi la ribuan, malahan puluhan ribu permohonan yg derang nak kena timbang tara. Tapi, sampai masanya, Insyaallah, ada la rezeki. Kita jgn rasa ini dugaan, tp kita cuba rasa ini adalah 'nikmat' yg Allah bagi kita sbb Dia yakin kita mampu hadapinya. Orang lain tak merasa.

Dah. Ni stop kejap sbb tgh breakfast. Yerp. Aku takde masalah utk makan jam 9pagi. Sbb time makan aku mmg antara 9-10pagi tu.

Bila lah nak siap asaimen aku ni. Huhu.
Apa pun semoga ada sinaran kegembiraan buat kita seme. 


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign