Pages

3 October 2013

Mahal Tiket Wayang Sekarang

Orang takde anak cam aku ni, bole lah bersantai santai tgk wayang (sbb aku tau, sure ada yg komen - susah nak tgk wayang kalau ada anak.. padahal..ada je aku baca yg bawak anak2 derang yg kekecik tgk wayang..tkde hal pun.. sebenarnya mmg tak minat kan..anak di dalih. Eh. Sentap ke che Da?? Hahaha. Takde la, sesket aku buat entry sure  ada yg komen dalih anak..sesket dalih anak. Aku plak jadi annoying, bukan sentap. Sbb ada je aku tgk orang lain ada anak gak, tkde la teruk sgt life tu. Hahahahhaah).

Takde anak pun, dah lama gak aku tak tgk wayang nih. Tak igt last citer apa ntah (kalo tgk archive balik ni tahu lah, tp malas).

Jadi, try nak beli tiket malam (Jumaat malam Sabtu). Hoih... nak terjatuh aku dari kerusi tgk rega. 16 hinggit sorang... ni bila masa plak dia naik nih? (TGV). 2 orang dah RM32 - parking lagi, pop corn lagi, situ je dah  dkt RM50.

Rupanya kat GSC pun dah naik start 23 Mei 2013. Dah naik RM13 kalo tgk Jumaat malam tu. Kami biasa tgk wayang, hari Jumaat malam. Dulu RM11 kalau tak silap. Eh, ye ke? Ke mmg RM13. Tak hingattt... Ini rate harga GSC Berjaya Times Square.
harga tiket wayang GSC

Tapi, skrg ni GSC pun cam dah jauh dari rumah.
Kena la tukar alternatif, carik yg dekat. Tetapi nak yang murah. Haha. 


Dapat la murah. Early bird. Siang2 buta. Haha. Tapi saja gedixsss amik twin seat. Awwww... Baru lah fefeeling orang baru bercinta. Gitewww....

Tgk cerita KL Gangster je pun. Kihkihkih. Beria amik twin seat. 
Oh. Kami tak tgk pun lagi citer tu walau kata dah bocor awal2. Sbb aku kan tak suka nak tgk gmbr kekecik ni. Tgk kat PC mmg la tak puas. Either aku akan tgk kat tv rumah (amik Astro First) atau g wayang terus atau tggu je sok sok kuar la kat tv. Yang ni saja nak g wayang sbb rasa dah lama bebeno tak menonton.

**
Sebenarnya nak jimat, hari minggu lepak je di rumah. Mmg boleh save. If keluar, RM100 tu mmg tak boleh lari la. Contoh cam nak tgk movie ni. Tiket RM29, popcorn lagi, makan lagi, parking lagi, itu ini,  mmg la habis nak dkt seratus. Tu tak masuk tetiba gedik nak tgk kasut, novel bla bla bla.. hurm... sbb tu mudah je nak jimat ni. Duk rumah, masak. Settle. Smpai malam bule makan. Hoho.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign