Pages

3 October 2013

Mencari Homestay Kuala Terengganu Dan Kota Bharu

Beberapa bulan lepas dah riki sebenarnya.
Tapi, duk berlengah2... ada homestay dah fully booked.
Maklum la cuti skola.
Aku mmg jarang nak g jalan2 cuti skolah, tp dek kerana ni kira cam family trip, abang aku cikgu, anak2 buah aku pun sekolah, kena la g cuti skolah.

Antara aku riki :
Bayu Homestay - dah fully booked plak date aku nak tu. Cisss.. ni nampak lawa dan best homestay dia.
Homestay Nurkasih - tgh tggu respond. Ni pun napak cam oke. Rega pun affordable.
Pak Aziz Homestay - oke, tp rumah 2 tgkt. Mak tak larat lah nak naik turun tangga. Huhu
Homestay Warisan Kasih - pun cam oke gak.

Itu je lah. Kalau fully booked kena gak carik tpt lain.
Yang kat Kelantan, ada adik aku sorang tu boleh tolong carikkan (hai Ki...!! Hikhik). Tp tu lah, takut penuh jugak kan. Belum riki2 bebetul lagi nih.

Kiterang plan, bertolak dari KL terus ke Kuantan (ada sedara kat situ, singgah jap), pastu direct ke Ganu, stay 2 mlm. Terus ke Kelantan, stay 1 malam. Then balik Perak dari Kelantan. Dan kembali ke KL. Fuh... bak kata kak ipar aku, mari kita ikat perut. Huhu. Tp takpe.. ada tu rezeki. Mana tau naik keta baru ke. Eh?? Hahahhaaha... mengong!

Moga moga semua dipermudahkan la plan kami ni.
Aku mmg sker g Terengganu.
Sbb cam bes. Byk tpt menarik. Dan makan2 pun best.
Tak puas retu gi Terengganu yg masa g Redang tu ari sbb tak bawa kereta... susah nak gerak.

So, Anyone yg pernah menginap di memana homestay dan rasa bes sila lah suggest yer. Aku tak pernah pun duk homestay ni sebenarnya. Selalu hotel je. Dah gi reramai ni mmg bes lagi duk homestay.

tempat menarik, makan-makan di Kuala Terengganu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign