Pages

7 October 2013

Tak Baca Entry, Tapi Terus Komen

Tahu lah entry aku mostly panjang. Tahu lah entry aku tak menarik utk dibaca. Tahu lah aku banyak membebel entah apa apa.
Tapi kot yer pun malas nak baca, tp jangan lah nampak sgt yg awak tak baca entry tu tapi terus komen.
Nanti memalukan diri pula. Hihihi. Hihihi.
Contoh macam ada entry aku yg berjela tulis pasal buat laporoskopi. Penat ni mengarang berhari-hari. Nak bagi semua orang faham cerita tu. Tup2 kuar komen 'hai..gi mana bercuti?'
Aku dah cam what...? Taktau nak bagi reaction cemna. Dah la time tu aku baru lps operation. Nak gelak pun tak boleh..kang mau terbukak balik gam perut aku ni kang... dah satu hal terburai isi perut plak. Adooiiii.. nape buat ahkak camni dik...?  Nangessss.....


Lenkali kan.. tips dia, kalau malas baca, tp nak jugak komen. Jangan nampak sgt tak baca. Kau baca tengah je... pastu kau komen la cerita dia kat tetgh tu. Sbb kalau kau baca entry atas saja, dan komen - napak sgt baca atas je. Kalau amik yg bawah je pun - nampak sgt terus jump kat bawah. Jadi, amik tetgh. Tapi, yg ni pun bahaya. Mungkin tetiba kau tanya - sedap nampak makanan ni, kat mana? Rupanya dia dah tulis tempat tu. Malu sekali lagiiii.... Tapi nak senang, takyah komen lah kalau malas baca. Takpe.. aku rasa takde orang yg kebulur komen nih. Penulis mahukan pembaca mendapat manfaat dari apa yg ditulis dari komen. Quality much better then quantity.  Ke ada orang kebulur komen? Org tak baca pun takpe, asal drop comment. Tak tau la plak aku ada kalau ada manusia camtu. Lagi kesian kot. Menulis kerana komen. Hahahaha.

Tu satu hal lah.
Satu hal lagi, komen yg sama pada blog orang lelain. Aiyarkkk...  Ini bukan aku je yg perasan yer. Ramai yg perasan. Sbb aku ada tulis kat fb citer camni gak. Dan ramai yg reply komen mereka perasan (tp ada yg anggap aku marah masa tulis status kat FB tu. Hurmmm... demi Allah, aku tak marah pun.. tp terpulang lah.. tulisan kan.. camna nak gitau body gesture yg kita ceria je masa menulis tu). Tapi, tak kesah lah. Lantak lah nak anggap apa pun. Persoalannya, kenapa buat camtu??
Kenapa? kenapa? kenapa??


Kalo blog aku ni simple je. Blog orang lain aku tak tahu. Entry aku mmg panjang. Dan aku tak kesah ada orang nak baca ke tak ke, nak komen ke tak ke. Ada orang baca, Alhamdulillah...ada jugak sudi baca. Ada yg komen pun, Alhamdulilllah... ada jugak nak 'layan' aku 'bercakap'. Tapi, jangan la sampai tak baca, tup2 komen. Ghajin angattt kann... Buat masa ni aku tak approved komen tu. Aku simpannnnn je. Mmg ada 2,3 komen yg sama je. Dan yang pasti sepatah je perkataan dia. Hikhikhikhik.

Apa pun, aku ucapkan terima kasih la jugak . Sbb hamba Allah ni menyumbang kepada peningkatan visitor yg masuk blog ni. At least.. dia dah bantu Nuffnang bergerak sket. Aku up je entry berdesup dia masuk dan komen. Hai.. besar juga sumbangannya tu. Jadi, acik putuskan, tak kesah lah.. terus je lah komen ye nak.... walau tak baca.. takpe.. takpe.. acik oke... betul.... tak tipu. Tp komen2 tu acik simpan dulu yea. Nanti2 acik approved. Okay???

All pic kredit to : http://www.reactionface.info/face

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign