Pages

8 January 2013

Life Is More Than Just...

My friend said
"life is more than just completing a marathon"
Sbb dia mmg kaki lari lari ni. Bila tak dpt lari lari dia sedapkan ati begitu.

So, dia  bagi kat aku juga "life is more than just dot dot dot"
Dot dot dot itu adalah something yg berkait dgn keputusan yg aku nak amik.

Comfort zone. Aku rasa aku dah berada dlm comfort zone, walaupun hakikatnya tidak la begitu comfort. Tp kata orang tu, Alhamdulillah, cukup makan pakai, dah tak menyewa rumah lagi, dah tak perlu pikir nak kerja mana. Rezeki Allah beri tu, mmg ada je. Walo tak diberikan lagi 'rezeki nan satu' tu, tp rezeki lain, Alhamdulillah.

So, bila dah berada dalam comfort zone - masuk zone yg menyesakkan - ditambah pula dengan faktor diri yg tak seperti dulu - mungkin sudah kurang keazaman - maka, sesuatu tu akan dirasa spti 'tiada beban, batu digalas'.

kredit : here
Suppose mmg kena berani keluar dari comfort zone. Tak buleh terlalu bergantung duduk dalam comfort zone. Tp kalo dah cuba dan rasa susah, better tarik semula kaki tu. Kang lagi naya.. jatuh terus -cedera pulak. Lagi parah.

kredit : Here
Dulu mmg la penuh keazaman. Belasan tahun atau masih awal 20an. Lagipun kita dah setkan vision n mission. Ada target. Perlu fulfill the target utk dapatkan something. But now?? sudah berada dalam comfort zone, wat pe nak sesak2 otak kan. 

Rasa penuh semangat, keazaman tu dah menyusut rupanya. Atau sudah ditelan dek faktor kemalasan mungkin. Haha. Dgn kerja skrg yg memerlukan tumpuan rapi, balik rumah mmg aku rasa flat. Kadang tgh Adam & Hawa pun boleh tido. So, how?

Takpe lah walo "the greatest enemy to human potential is your comfort zone"
kredit : here

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign