Pages

29 January 2013

Misi Mencari Tea-Set

Cuti panjang tu hari aku peruntukkan utk mencari tea-set.
Haha. Lps satu, satu menda nak carik kan. Adaaaaa saja!
Tp cuti panjang tu ari jugak aku ada course. Cite course nenati lah. 

Lama dah aku nak sebenarnya tea-set ni. Semenjak duk umah baru la. Sbbnya.. dulu tak terpikir pun nak kena ada tea-set. Lagipun takde orang nak berziarah pun masa duk situ. Skang ni baru cam ada je orang nak datang. Lps tu kalo derang nak minum minuman panas aku dah jadi cam ter malu plak sbb takde tea-set utk dihidangkan. Haha. Dlm bebanyak hadiah masa kawen dulu, takde seorang pun bagi tea-set. Kasihannn.. kalo yg jug utk air sejuk tu mmg ber set set hingga ada yg aku hadiahkan pada orang lain pulak kan.

Ingatkan buleh la nak beli kat Langkawi. Tp family trip yg di plan tu kena postponed pulekk.. Mak kan tak sihat. So, no shopping2 kat Langkawi utk masa terdekat ni. 

Pas course tu myDH amik kat EQ. Trus ke Nilai 3. Saja tgk2. Ada jugak la kat kedai KK, kedai Claytan. Tp bila clay ni takut dia jadi cam retak seribu. Tahu tak retak seribu? Huhu. Sebenarnya dalam kepala bukan set sgt nak beli tea-set kat Nilai 3 nih. Saja la..kut2 ada. Jadi, mmg tak beli la. Panas giler woh Nilai nih. Menggelegak otak. Tu tak masuk pakej peluh tiak segala. Ada takde 'terpaksa' juga aku beli karpet. Terpaksa katanya. Haha. Mmg nak beli pun, nak letak kat bilik tetamu. Jadi, dpt la 2 helai. Beli yg kat gudang besau tepi jalan tu. Rambang mata nengok karpet kat situ. Murah2 lak tu. Nati nak tukar shaggy karpet tu, beli kat sini je lah. Retu beli kat Jakel. Huhu.

*Gambar karpet di beli ada kat Instagram*

Misi diteruskan kat Menang Glassware. Mana lagi. Cokit lah.
Mujo bukak hari Isnin tu. Tak byk pilihan.
Tapi ada la yg berkenan. Kena pilih2 jugak. Takut dia 'bone china' tu kan. Jadi, dpt yg fine porcelain. Sudah la last piece. Amik yg display unit ja. Sbb nya aku suka design petak. Cawan petak, piring petak. Ah. Aku mmg suka pinggan petak skang ni. Igt nak beli 1 set skali ngan dinner set, tp smpai 5rat. Telah dihitung kira, baik aku bersabar sket, tggu g Langkawi nati lah.

*Gambar tea-set kat Instagram*

Jadi, skang sudah ada tea-set. Tp bila up gmbar, kak Jun kata tu coffee set sbb dia tall. Oke lah. Jadi, nati kita hidang kopi je yer. Kuikuikui. Jemput lah datang minum petang rumah saya ya. Ahahaha.


Tapiii... dalam hati ni mmg nak ke Langkawi gak. Nak beli dinner set petak, Tefal n Vision. Tapi entah la bila kan. Kasihannn....


Takde gambar. Seme kat Instagram. Malas nak transfer. Huhu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign