Pages

15 September 2014

Selamat Hari Malaysia [and let's countdown]

kredit : Parlimen
Esok.
16 September 2014.
Hari Malaysia.
Selamat Hari Malaysia, Malaysia.
Cuti lah.
Uols sure ada yg cuti hari ni kan.
Parking area kat ofis ni pun kosong je walau da jam 7.45pg.

Aiols tak cuti.
Next week baru cuti.
Bawa mak f.up check up di Hosp Serdang.
Buat CT Scan lagi ni rasanya. Sbb dah setahun.
Buat CT Scan tu sejuk kan.
This year kena bawak sweater.

Oh ya!
Buleh countdown dah nih.

Wiii...
Eh. Nop. Nop.
Don't be seronok seronok sgt.
Seronok sket je dulu okeh.
Byk lagi tak buat sebenarnya.
Insurans belum buat (dia kata 2 weeks before pun buleh).
Duit pun belum tukau. Patut tukau sesket dulu sbb tu hari ringgit agak kukuh. So, masa tu duit luar rate rendah.
Meals, seat n luggage pun belum beli lagi sebenarnya.
Itinerary belum final (ini sehari sebelum baru lah buleh final).  Rasa macam nak pergi semua tempat, tp jangan tamak haloba. 
Nak beli travel beg baru. Tak pergi carik lagi. Dah survey. Tapi, belum beli lagi. Skrg beg kecik - cabin saiz. Nak beli yg sederhana besar - sumbat baju kedua-dua - myDH tarik, then aku bule bawak beg kecik, utk barang2 shopping. Tu hari pergi H.Kong pun buat camtu. Satu sorang bawak beg tarik. Tapi rasa nak tercabut tangan dan tunggang langgang naik turun tangga bila usung naik tren ke airport tu. (Begitu lah bila travel secara 'beg-tarik' nih)

Bermacam lagi sebenarnya.
Eh. Go Pro pun belum survey.
Eh. Eh. Eh.
Haha. Gilos.
Takde la. Kalau bawak cikNik kena usung tripod juga which aku nyampah sbb nati kena masuk luggage.
Tapi, tapi, tapi.... rugi woh pergi sana, tempat yg cantik heaven gedabom vass tu tak amik gambar guna go pro. Rugi.rugi.rugi.
So, survey Go Pro pun kena masuk list dalam preparation lah. Hihi.

Oke lah uols.
Merepek merepak je nih.
Dah la.
Selamat bercuti sok!

p/s : Mana yg tau, tau lah ai gi mana. Nak kirim barang boleh - tapi bagi duit sana terus lah..buleh??Hohoho. Tapi, corelle cannot la.. weols pun amik luggage kecik je. Sbb kedekut taknak beli luggage berat2. Hahahaha.

p/s/s : Sebenarnya aku tgh jeles tgk abang2 aku bawak family depa p bercuti. Semua pakat antar gmbr kat grup w.app family. Sorang p Legoland, sorang kat Melaka (aaaa... i want Coconut Shake.. Ya hampun.. aku peminat betul C.S nih).  Takpe..takpe.. satu bulan 3 hari je lagi.. takpe....

3 juta komen

go kedai photo selangor dekat pertama complex. situ boleh tawar2 dgn uncle. kalau x dpt tawar byk, mtk dia SD card 32 GB class 10 free.

sy streessss sy stresss baca org nak pg bercuti hahahaha ... sambil hentak² kaki, poyo je kan ... selamat bercuti kekda ...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign