Pages

14 February 2013

Edisi Cuti 4 Hari : Jalan-jalan

Selain masak masak, xtvt jalan2 jugak.
Hari Senin.
Tak plan sgt pun.
Hari Jumaat tu whatsapp dgn dak Zana. Ajak dia g Ikea since dia tak balik kampung. Pastu kiterang ajak skali dak Eida. Dia kan 'bujang'. Sian dia bosan kan. Huhu.
Jadi, plan2 adhoc gitu ja. Salu nya camtu lah. Yg camtu lah salu jadi. If plan beria. Haremmm... Muahahaha. Sebenarnya mmg aku nak gi IKEA. Ada lah menda aku nak beli kan. Takde menda takkan nak pegi Ikea ni. Kuawasa haih. 
Dan spti di jangka - org meramaiiiii.... aku da pesan ngan adik2 ni, if nak pegi, kena gi pepagi. Kut tak.. merasa la hazab nak carik parking. Then aku tak risau sbb derang ni mmg morning person. Esp dak Zana.. salu pepagi da napak kat FB, pehtu weekend pun salu whatsapp say good morning. Huhu. Plan nak gi antara hari Ahad or Sabtu. Tp Ahad tu dak Zana tak sihat. Migrain. Jadi, kami p ari Senin. 
Kuar umah kul 10 pagi. Amik gambau masuk instagram. 

Skali tgk Zana pun upload gmbr pakai peplum. Muahahah. Jadi, peplum day lah jadinya. Tinggal dak Eida je tak peplum. Ngeee.

Oh. Peplum ni myDH belikan. Hikhik. Masa beliau g Kenanga. Wah. Dia dah smpai Kenanga, aku belum ni. Tak buleh jadi ni. Ahaha. Dia pun pegi ngan budak ofis. Ada apa menda tah derang cari situ. Jadi, aku da ada 4 peplum. Cukup la tu kut. Melainkan myDH nak belikan lagi. Muehehehee.

Smpai dlm kul 11. Paking kat P2 byk lagi. Oke la. Derang dah smpai dulu n dah cop tpt makan dulu. Mmg kiterang target nak makan dulu sebaik saja smpai. Dan mujo jugak tepat plan gitu sbb sebaik saja kami beratur, nah...amik kau.. punya la panjang q kat blkg kiterang. Phewww..... 
Makan-makan-makan-makan. Me is sharing that mitbol with my other half. Hahaha. Beli hok 10 ketui tu ja. Dah kenyang sbb dah bekpas. Tp habis gak ngan 1 slice daim cake tu kan. Ngan ayam tu gak. Mueeeheee...

Lps makan, baru buleh jalan-jalan. Tp orang ramai amat mat mat... takpe..kita terus tuju apa kita nak beli. Aku nak beli cermin sebenarnya. Nak buh kat dapo. So, dapat cermin. Juga nak carik quilt cover. Dapat la quilt cover. Mujo ada hok murah. Huhu. Juga takde dlm plan terbeli frying pan. Ntah ek, aku cukup gemar beli frying pan kat sini. Tp malangnya yang aku beli tu tak buleh guna utk induction. Mujo utk ceramic hob buleh. Hoho. Then satu lagi beli pengepit plastik. Yg kedap tu. Itu je lah. Dan sbb tak bawak beg, terpaksa beli beg dia. Padahal retu dulu dah beli. Aaa.... takpe lah. Simpan je.

Lps tu jalan2 kat Daiso The Curve tu. Gi beli gak durian crepe kat Ikano tu yg orang kata sedap sedap tu kan. Aku?? Jangan tanya org tak suka durian ya. MyDH langsung taknak makan. Uhuhu...
Dapat gak melepas rindu ngan adik2 aku ni. Hiwhiw. Thanks uols temankan akak jalan2... :)

Lps tu aku p umah myBFF kat Puncak Alam lak (Shah Alam 2 exactly). Sbb retu dia dtg umah aku masa hwarming, aku tak berapa dpt nak layan. Lps tu masa dia jemput hwarming pun aku tak dpt pegi. Jadi, skang ada masa, buleh pegi.

Gambar ngan dia takde plak. Ini je sempat amik. Huhu. 
Puas hati woh umah situ. Dgn rega yg lebih kurang umah aku, bule dpt umah luasnya la hai. Yang penting 2 tingkat. Puas hati sungguh. Jauh tu mmg la jauh pada sesapa keja tgh KL cam kiterang. Tp oke ja kut. Skang da ada Latar. Aku pun lalu situ gak. Sapa takde umah lagi buleh la riki2 area situ. Napak cam byk lagi nak naik rumah baru kawasan tu.

Thanks Zirah. Sempat jamu kami bihun sup, kek coklat n rojak jambu.. Nati bawa anak2 mai mandi manda umah aku lak. Hikss...

Jadi, walaupun kita bercuti di rumah saja, kita masih boleh ada quality time with friends :)

p/s: Orang tiada anak, begini lah.. keluar lah dgn kawan2 yang senasib. Takkan nak duk rumah mengulit laki je kan. Tapi ai pun ada jugak geng karoke yg mana derang pun beranak kecik, takde masalah pun nak hang out dgn kengkawan sekali sekala. Itu bukan alasan kan?? :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign