Pages

13 February 2013

Edisi Gajet : Taichi vs Note 10.1

Pui. Keinginan melebihi keperluan.
Itu lumrah. Biasa la tu. Takde keperluan langsung pun. Yang sedia ada pun elok lagi.

Mengapakah begitu.
Masalah btul bila dapat tahu satu2 benda. Lps tu jadi rasa cam eh bes nya. Lps tu lagi masalah bila dah survey harga. Lagi masalah kalo dah teringin. Haaaa.. pitam.

Notebook Asus yang latest nih.
Asus Taichi (mengapakah namanya tai chi??)
Giler bes ini. Notebook + tablet. Ini berpunca dari aku tgk iklan kat wayang masa citer Antu Kak Limah tu lah. Alah, yg iklan dia org panjat gunung, pastu jalan atas tali, pastu buleh la lepak2 atas tali tu smbil tgk notebook ni. Phew... 

Mmg baru launch rasanya kat Msia nih. Tapi harga...... seiring lah dgn kecanggihannya itu kan. Buleh buat terkancing gigi nengoknya. Ye lah, bagi orang yg kerja ado ado cam aku ni la kan. Lain la kalo keja CEO ke kan. Baca lah kat sini utk tau rega dia - Asus Taichi. Tak sanggup rasa nak tulis. Haha. Alah.. tapi rega gajet2 ni cepat turun. Kalo buleh bersabar setgh tahun, turun la kut rega dia. Hahah. Tp pastu dah update yg lagi canggih. Pheww *lap peluh* . Masuk la official web dia Asus kalo nak tgk spec dia. Mmg buleh buat tak tido malam.

Sebelum aku tertawan dgn budak Taichi ni, aku ada ter lintas di pikiran - terlintas ja pun.. bukan nak. Haha. Suka yg ni plak. Note 10.1. Kalo kaler putih lagi bes.. waaaa... kalo la gaji 12 ribu sebulan kan bes. Muahahahah....
Yang ini harga half dari budak Taichi tu. Tp nak murah buleh.. kontrak ngan memana telco. Tp idak la kan.. nak pakai berapa byk line lagi kan.
(Ini bukan Tab 10.1 ya.. ini Note 10.1 - detail sini - Galaxy Note 10.1)

Fuh..fuh... ini semua bukan keperluan. Hanya keinginan dan kemahuan. Takde pun takpe.. takyah pikir sangat. Kataku memujuk hati. Ngehngehngeh.

p/s : Kena belajar ngan dak Zana Adieyza cara2 menyimpan duit nih. Nak dapatkan sesuatu kena simpan duit. Buleh??

*all pics from official website
*update : Maklumat tambahan mengenai Asus : Myfitri Lewis

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign