Pages

28 February 2013

Mimpi. Meeting. Serabut.

Pheww...
Serabut..serabut..serabut.
Apa tah yg aku serabutkan. Tp mmg serabut.
Udah la malam (bkn mlm sgt, pagi kot) tadi mimpi cam hapa je.
Cam aku gi satu rumah rehat ni. Kat kawasan hutan. Tp tpt tu cantik. Kawasan lapang. Rumah tu ada cermin, so buleh napak segala binatang dari dalam rumah tu. Aku napak lion, ada cam kancil meragut rumput, monyet (kat mana ada lion nih, sure bkn Malaysia nih. Hihi).
Lps tu tak lama, tetiba napak seme binatang kelam kabut lari. Siap ada kepulan2 cam asap derang lari2 tu. Ada gajah dan semua lah binatang2 hutan ni, macam dia turun dari satu tpt. Siap dgn monyet tu lari pastu kedepek, ter sangkut melekat depan cermin (ini katon dah ni). Memula sket. Siap aku suka la. Amik gmbr semua. Skali makin byk. Trus aku pun lari sama. Dari aku sorang (ke aku ngan asben, tak ingat), tetiba ramai cam sekampung. Lari lari lari. Rupanya tsunami. Tetau ada tepi pantai dah. Kami ramai2 duk kat situ. Kami selamat. Lps tu rupanya dekat plak dgn tpt yg aku tgk dari cermin tu, aku jengah2 jugak. Dah takde lagi binatang2.

Hai. "green" sungguh mimpi aku kan. Siap ngan binatang seme ada. Tp ini mimpi lps aku terjaga pada jam 5.35pagi. Bukan di bawah sedar dah. Ni mimpi ter berangan ke apa tah. Lps tu terjaga 6.30pg. Nice... mujo baju seme da iron. Kalo tak..merah lagi punch kad. Nice.... 3x yer anak2 punch kad merah. Cena ni? Org tatatertib lak smpai 3x merah. Huh! 

Tp green tu camni la lebih kurang.
Goggle
Aman, damai, tenang. Smpai skang aku masih terbayang.

Saja aku nk jot down mimpi tu supaya aku tak lupa.
Tp masuk keja, kelam kabut segala. Pagi gi meeting. Mujo bos pegi sama. Phew. Pastu udah la lama beno weh... byk agenda nyer. Siap break jap. Makan, smbung lagi smpai kul 1.30t.hari. Dari 9.30 pagi tu. Tak ngape ler kan. Udah namanya keroje. 
Tp bila smpai ofis, mmg serabut segala la sbb byk menda tak buat lagi. Udah la dgn rehearsal utk perasmian lagi nak attend. Mmg tak dpt attend la sbb tak makan, tak solat lagi. Terus sambung wat keja. 

Dah la. Nak rehatkan minda jap.
Nak g cuci2 mato jap kat bawah. Dah whatsapp ngan myDH. Jalan2 ngan dia skalik.
Nak tgk batik.
Eh?? (>_<)

##Mari ramai-ramai ke Hari Kraf Kebangsaan. Pelbagai barangan kraf yang menarik boleh didapati di sini. Maklumat lanjut : HKK 2013

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign