Pages

23 January 2015

Blog Lama Dah Unlock

Ini memang pening.
Haiya..
Sudah seronok2 dalam url baru, tetiba dia unlock pula blog lama tu.
Semalam la baru perasan.
Eh, tetiba dah unlock.
Setahun okeh blog ter lock.
Taktau apsal. Katanya ada cam link yang ada virus.
Susah payah sedaya upaya aku (dgn bantuan adik IT) aku tu mem-back up.
Giler kau taknak back up. Banyak giler dah entry.
Banyak giler dah cerita.
Jadi, masa tu back up punya back up, dapat diselamatkan.
Tapi, mmg makan sehari suntuk lah blog tu di back up.
Entry2 lama dapat diselamatkan, komen semua pun ada.
Tapi, follower apa semua habis.
Tak silap aku, tgh dok back up tu trip plak. Mujur lah dah nak hampir siap.
Tu yang tak jadi sgt proses mem back up tu.

Jadi, skrg, blogger dah unlock.
Proses unlock ni pun aku tak tahu lah depa wat cemna.
Yang pasti semua link kat side bar tu aku delete.
Sbb mungkin ada salah satu nya datang dari situ.
Masa tu aku dah pasrah dah sbb mungkin juga dari link2 lain yang ada kat entry. Tapi, ada beribu entry kot, mana kita tahu yang mana satu kan.
Pastu aku suspect juga gambar yang aku direct link dari instagram.
Tapi, mungkin tak.
Cuma, sbg langkah berjaga jaga now aku dah terus amik gmbr direct dari instagram. Aku save then baru upload.

Yang best dgn url baru adalah - qouta gambar aku kembali jadi banyak.
Jadi, buleh je lah upload gambar lagi kan.

Jadi, aku decide, aku terus menulis kat sini lah.
Kat situ skrg ni view dah 500ribu lebih. Kat sini baru 50k lebih.
Kalau tak lock mesti dah cecah hampir 600ribu viewer kot.

Eh. Galak la pulak. Orang lain dah viewer juta juta kot.
Takpe lah. Tak kesah lah. At least, aku nak, orang masuk blog aku ni dapat faedah. Buleh jadikan rujukan. 


So, itu lah. Makanya, blog yang unlock tu, kita biarkan lah situ.
Aku decide terus kat sini je lah. Sbb entry tahun 2014 pun semua dah ada sini.

Kut kalau nak buat entry kat sana, buat lah.
Tapi, rasa cam tak la kot.
Stay sini je. Bakpe nak kejap sana, kejap sini.

Cukup lah ada kebun stoberi ini dan sebijik lagi rumah "single storey taman TTC" tu. Itu pun tak ter manage. Hihi.

Oraits. Happy weekend peeps!


3 juta komen

padan ler lama menghilang..igtkan ida dh private blog..hihihi

masih follow di blog baru. patutlah senyap je kat blog lama. :)

patut la asal bukak je x leh blog sana.. igtkan dah private :(

keep in touch.. assalam

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign