Pages

27 November 2012

Edisi Majlis Persaraan : Terengganu

Lepas pulang dari Sabah bah, ke Ganu kite la pule..
Kejadian pada 22hb. Ada majlis persaraan staff kat cawangan sana. Ni kira aku pegi sbg wakil pihak pengurusan Ibu Pejabat lah kiranya. Gi ngan my assistant. 
Pegi balik hari je. Tak larat dah wes nak tido bagai. Jadi, day trip sudah. Lagipun last week aku masuk keja 2 ari je yer. Huhu.

Naik kul 8pagi, balik kul 4ptg. 

Makan nasik dagang walo pun aku bkn suka sgt.
Nani makan nasik lemak. Eh.. itu kat KL pun byk. Hihi.

Tak memasal! Belasah lah. Bos dah buatkan
speech note. Ai baca je. Haha.
Awat da rupa bergaduh je aku ngan org sebelah tu.
Sorang pandang sana, sorang pandang sini. Hihi.
Penyampaian GCR dan gift kepada pesara. 
Sebelum balik smpat singgah beli kopok jap. Nak pegi yg glamer tu. Apa ke namanya. KBB ke apa tah. Tp situ, kena booking. Kami pegi pagi tu nak booking, tp tak dapat. Dah habis. Nak beli on-d-spot buleh, tp kena beratur amik nombor. Ko mampu? Mmg tak la kan. Kang ada yg terlepas flight. Jadi, kami beli kat tempat lain je. Org Ganu kata skang org tak beli kopok Losong dah. Oke... ikut je, asal dpt beli kopok. Huhu.

Dan as a result - penuh peti ais haku. Segala udang kering, ikan bilis, ikan masin dari Sabah retu pun dah mempelopori peti ais, ni kopok lak penuh kat tpt freezer tu. Tu tak masuk pau beli kat Tjg Malim tu hari (eh, blum citer yg tu yer). Syana kata org rajin peti ais penuh. Hihi. Org tak rajin la peti ais penuh. Menda2 kering camni org tak rajin je suka beli. Tahan bertahun tu. Tu ikan masin segala tu bila nak abisnya entah la tu. Mmg makan tahun tu. Rasa, yg aku beli time gi Kundasang tu ari pun cam ada je lagi. Ahahahaha :P

p/s : simpan la cuti banyak2 utk GCR yer.. nati kalo panjang umur, dah pencen, byk dpt tau :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign