Pages

18 November 2012

Edisi Ziarah Ukhwah Dan Cendol Bakar

Berapa hb ni yer. Lupa plak dah. 5 November kot.
Ke Sg. Besar. Ada urusan rasmi. 
1st time being there sebenarnya.
Aku penah gi smpai Kuala Selangor tu je. Depan2 tu tak penah.
Nati lah, bila ada masa, 1 sweet day, nak lalu kut situ smpai Perak.
Bes jugak tgk kg orang.

So, ke sana with my dept-mate. Dia tahu jalan. Suppose ada driver pegi skali, tp last minit tak jadi. Ada je kan. Tu malas aku nak mintak driver. Bla..bla..bla.. (membebel dlm bahasa yg tak difahami). Tp takpe.. dept-mate tu buleh bawak. Udah la keta (ofis) tu pelik. Meter minyak tak naik. Duk statik je. Mujo nak balik tu isi, kalo tak ada yg menolak kat LATAR. Huhu. Jadi, merasa drebar gred 41. Ko hado?? Hahaha.

Tujuan utama kami nak ziarah ofismate yg terlibat dgn accident bulan 4 tu ari. Tragedi negara juga kiranya sbb ada kat front page akhbar utama citer dia. Aku penah buat entry pun. Sapa yg igt lah. Ofismate kiterang tu cedera, then wife dia meninggal on d spot. Meninggalkan2 anak yg masih kecil.

So, ofismate ni masih tak buleh nak kerja. Jadi, skang, sbb dah duk HR kan, kena la pegi. Selain, ada la nak dptkan sumber2 'primer' dari dia. Ye lah, memacam versi plak duk dgr, better kita gi sendiri. Org mmg suka buat speku itu ini macam kan derang dgr dr mulut dia sendiri. Lagipun, dah jadi sumber sekunder plak.

Duk sana, sembang2 ngan dia. Eh. Bukan sembang je. Siap makan tghari di sana. Huhu. Masa kami smpai anak2 dia takde. Gi klinik. Skali masa kami tgh bersembang, anak2 dia balik. Tetiba aku sebak masa anak2 tu panggil "ayah..." Alahai... sebaknya.. nak menitis air mata. Tp apa ke hal kan. Aku rasa kesiannya mereka, suppose salu org panggil mak dulu.. ini terus terjah ayah je. Sobsss (-_-)
Anak yg sulung atas riba dia, then yg kecik, yg aku dukung tu. Kecik satu lagi tu, sepupu derang. Mujo duk dekat2 je rumah. Ada la kawan bermain kan.

Balik tu kami sempat singgah Cendol Bakar. Hihiw.

Ala, glamer dah kan. Ada drive thru lagik. Kami drive thru lah. Dah la ujan renyai2 time tu. Aku amik cendol vip kalo tk silap. Basic je la. Tp ada selasih. Rega tah..lupa dah. Huhu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign