Pages

26 August 2015

Pesta Sukan Kraf 2015

Last year buat bulan 6, sebelum puasa.
This year bulan 8. Selepas raya.
Last year di Melaka.
This year di Penang.
Last year punya sukan kraf entry nya di sini [link : pesta sukan kraf 2014]

Weols suami isteri join jugak lah tahun ni.
Yelah, kalau takde apa2 urusan, why not kita join kan.
Aiols, walau tak masuk acara sukan apa pun (sbb mmg malas nak berpanas peluh tiak bagai. Haha), aiols pergi utk bagi sokongan. Sampai serak2 suara aiols menjerit "kuning! kuning!"
Tahun ni team HQ, team Kuning.
Tapi, kami tak mewakili Wilayah.
Kali ni campur dengan caw. Sarawak jugak.

As usual 3 bijik bas.
Tapi, kami gi drive sendiri.
Eh. Tak kuasa che non nak naik bas. Kang susah ai nak rilek2, pastu nak kena ikut schedule bas kan.

Hari Khamis 20hb gerak.
Suppose pagi tu ada meeting kat Kementerian. Tp tak pergi. My assistant yg pergi. Jadi, buleh la bertolak pagi. Pagi pun tak pagi sgt la. Ding dong ding dong dalam kul 12 jugak masuk highway. Udah la hujan lebat amat.
Tup tup berhenti kat RnR Simpang Pulai terjumpa balik bas 3 bijik tu. Hewhewhew.

Dalam kul 4 dah smpai ofis cawangan Penang. Kat Bertam.
Register apa semua situ, baru pergi hotel. Check in.
Register
Kami HQ stay kat Hotel Seri Malaysia.
Eh. Okay la Seri Msia Kepala Batas ni.

Bilik hotel.
Pemandangan dari tingkat 5.
Phone yang kelam ke tingkap hotel kelam?

Bilik pun okay. Makan (breakfast) pun okay. Takde la pelbagai pilihan makanan. Tapi, makanan sedap lah. Selalu Seri Msia ni kan cam ala ala ja. Cam aku pergi Bagan Lalang tu. Mmg tak lalu rasa nak makan breakfast. Tp tu dulu lah. Dalam 2,3 tahun lepas. Now tak tahu lah kot dah berubah.

Game semua kat ILP Kepala Batas.
Perasmian Jumaat pagi.
Datang lambat, duk la belakang.
Ucapan by our TKP
Antara geng HQ yang hadir.
Lagi akak akak HQ yang hadir.
Lps tu sambung game Netball, Futsal (lelaki sahaja).

Netball. Masa ni langit lawa macam kat Perth.
Depa suruh gak tukar2 jadi C masa main netball tu. Eh. Malas. Ai kan dah kata, ai malas nak panas2, malas nak loncat2..lagipun lama tak main dah. Nanti sakit2 peha apa semua. Malas. Haha (T____T).

Petang tu ada indoor game ja. Cam tele-match lah.
Tapi, dpt buat sket ja. Bila nak tarik tali dah hujan. Lalu balik lah ke hotel.
Malam tu pun indoor gak. Badminton, karom, dart ngan pingpong.
MyDH lawak karom. Menang. Nombor 1. Hewhew.

Pastu Sabtu - pagi tu just main volleyball. Ai bagi sorakan ja.
Lelaki ada lawan sepaktakraw.
Petang lak depa lawan bowling kat Giant Kulim. 

Sabtu malam. Dinnah.


Sapa yang pregnant sebenarnya nih?
Apsal dagu berlapis siap nih?
Ambik aura anak Diana yg cute.
Tkpe. Next year cikDa bawak kembaq 3 teruih na..
Haha.
Persembahan dari HQ.
Juara keseluruhan - Kuning la.. hehwhew.
Last year pun team HQ gak menang.
This year pun team HQ.
Nak wat cemna.. berbulu ja cawangan lain kan.
Hihikkk..
Next year kat Sabah katanyewww.

Oh. Makan2 kat Kepala Batas/Bertam ni pun okay gak.
Kedai nasik kandaq penuh keliling.
Kami makan nasik kandaq Shahul utk lunch Jumaat tu. Tapau ja. Makan kt bilik.
Pastu makan CKT kat area hotel tu ja. Sedap. Dia bukak gerai kat CIMB bank. Tapi, Sabtu malam (malam minggu tak buka). Mula ingat nak melarat p Sg Dua. Tp cam melampau nak kena turun hway balik pulak kan.


Pastu makan pasemboq kat salah satu kedai mamak situ. Okay sedap gak.
Oh. Ada minum Coconut Shake gak. Sedap jugak.

Seme cakap "eh, best la duk cawangan sini. Semua pun dekat2 ja"
Tapi, mmg betul, semua pun dekat2 ja kat sini. Ada mydin mall besar.
Pastu rumah pun semua cam cantik2, design baru.
Eh. Weols siap sempat cuci kereta kat sini.
Haha.
Begitu lah citer sukan untuk tahun ini.
Kali ni takde jumpa kengkawan blogger memana.
Itu pun kalau tidak nak meet up ngan kawan yg sama g umrah tu ari.
Tapi, tak sempat sbb now dia jaga mak dia yg tak sihat.
Takpe, next time ya Ayu kita jumpa.
Nanti akak buat trip ke Utagha plak :)

3 juta komen

haha... jadik pom pom girl tahun ni eh reen? ;-)

ST :
memang tetiap tahun pun jadi pompom girl. Hiks

sukan g sabah??? hohohoho bestnya .... penang mmg syurga makanan kan...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign