Pages

27 August 2015

Jeruk Pak Ali

Tak pergi Penang lah kalau tak beli jeruk Pak Ali kan?
Hehe.
Okeyh. Oleh kerana kami dari Bertam, so tak susah payah nak carik Pak Ali ni. 
Err. Kedai Pak Ali actually. Pak Ali ni pun dah arwah. Tapi ai salute lah arwah Pak Ali ni sbb dapat buat bisnes jeruk yang telah dikenali serata Msia. Tentah luar pun dah kenal kan.
Sebut jeruk je sure teringat "jeruk pak Ali"
Dah ada branding gitu :)


Dari Bertam tu, dalam 8 - 10 minit camtu dah sampai kedai Pak Ali.
Aku mula tu cam nak terlepas dah. Tapi seb bek myDH cam cekap kali ni.
Dia kata ni kan kedai jeruk tu.
Ha.. nasib baik. Kalau tidak jenuh nak u turn, u turn.
Banyak actually kedai jeruk pak ali kat Penang.
Boleh tgk link ini [link : cawangan jeruk madu Pak Ali]

Kami pergi yang kat Bangunan Seette Aisah tu.
Kali kedua been there.
1st time masa turun dari cruise last year.
Cerita kat sini [link : Jeruk Pak Ali].

Lagi senang sebenarnya kalau dari arah Utara (dr Kedah lah).
Kalau dari Penang tu cam berpusing sket.
Kalau dari arah Kedah tu, lepas tol Sungai Dua tu dah dekat la tu. Dia tulis Seberang Jaya tu kira dah nak sampai lah tu. 
Dia nyer landmark - Petron, and the other side - Tesco.

Meh aku taruk waktu operasi dia.
Awal pagi dah bukak.

Kiterang ingat dia bukak kul 10pagi.
Rupanya kul 8.30pagi dah buka.


Mabuk jap tengok jeruk yang banyak2 ni.
This time ada jeruk jambu.
Yes. Ai loike sgt jeruk jambu nih.

Isk. Tgh tulis pun rasa cam terliur. Haha.
Kalau ikut hati nak ja beli sekilo.
Tapi, membayangkan tak baik utk kesihatan. Dan sekarang cyst pun dah clear (Alhamdulillah), takmo lah ikut hati sangat kan.
Setengah kilo cukup.

Tapi, ambik ambik, total RM68.00 jugak jadinya.
Mesti camni tau. Last time pun camni gak lah.
Lagi lah jeruk dah masuk GST jugak. Haha. Bertabah lah.
Nasib setahun sekali ja beli kan.

So, sesapa nak beli jeruk, beli ja kat sini.
Parking senang. Pastu tepi jalan ja.
Nak carik tah memana yg lain tu.
Memula mmg rasa nak pergi kilang dia tu.
Tapi, takpe lah. Tak kuasa de suami terchinta saya nak pergi sampai ke kilang.
Dia berenti kat kedai ni pun dah cukup bagus dah ni kan.
Eh. Dia pun suka jugak makan jeruk2 nih.

5 juta komen

haha.. telan air liur nengok gmbr2 tu..

Depan rumah makcik sy je kedai tu. ermm terliur pulak. Klw mkn byk byk gastrik jadinya

SEERA ROSE :
Hiksss... sowiiii buat awak terliur..

IBU LALA :
memang tak elok pun makan bebanyak... tapi sesekali buleh.. hihi :D

sedapnyeeee...lama x makan jeruk ni!

sy pun suke jeruk pak ali .. dan segala adk badik jeruklah.. tp tulah nak makan kena basuh dulu .. jap lg mau suara jd rock muahahaha .. penangan jeruk tu ..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign