Pages

10 August 2015

Wonderful Place : Zermatt Switzerland

Tu ari tgk satu rancangan kat LI.
Apa ke tajuk nya ntah. Tapi, pasal travel travel ni lah. Which ailoike very da very much la kan.
Dia tunjuk pi Switzerland.
Lepas tu macam Ya Allah best nya la hai..
Dia pergi satu tempat namanya Zermatt.
Cantik nya Ya Allah.. 

Kawasan yang penuh salji.. gunung ganang semua diliputi salji.
Lepas tu depa pergi satu restoran ni.
Skali ada chef Melayu dari Malaysia.
Wah. Cemna buleh terlepas chef dari Msia nih.
Best betul migrate dan bekerja di sana. 
Nak la jugak. Hahaha. Tetiba.

MyDH terus cakap "yang camni la awak nak, kan?"
Hai la hai.. tunggu la kot dapat duit terpijak buleh la bercuti camni.
Memang tempat idaman dan impian nih.
Nak pergi tempat ada salji camni dan yang bukan dalam Asia tentunya. Ewah. Takpe. Berangan itu percuma. Nak merealisasikan tu kena la berpijak di bumi nyata. Hehe.





Best la sangat. Telan telan ailiyo la tengok gambau.
Kalau ai la kan, banyak duit kan, nak gi honeymoon ai mmg pilih tempat camni.
Sbb kat Msia sah sah takda pemandangan camni.
Keluar bilik nampak gunung bersalji. Pastu main ski. Ya hampun.
Ni takat nak tgk ikan, laut yang jernih, Mabul pun ada. Eh? Hahahaha.
Yusri n Lisa tu ari pun honeymoon tempat salji camni.
Bila google, depa gi Zurich.

Okeyh. Mari kita cari info pasal Zermatt ni dan start menabung. Buleh buat misi 2017 mungkin. Hehehehe..

12 juta komen

ya... i pon nak berangan la jugak... kikiki...

bestnya lah kan kalau dpt berpijak d sana. slmt menabung..:)

heheh...harap2 plan 2017 tu nanti KekDa pergi bertiga / berempat......aminnnnn!!!!

seronokkkkk ! tapii bila salji sure tak keluar bilik. sbb tak tahan. T_T

ok..tunggu akak g lps 2017 la br kami menabung plak..hehehe

slmt raya2 kak...baru la ni kite muncul kan:)

kalau nak pegi jangan lupa ajak hehehhe..
walaupun duit nan ado, tapi mana tau 2017 ada rezeki terpijak hiks

ST :
Jom berangan.. berangan kan pree ja.. hiks

SEERA :
memang tak tau nak cakap lah best dia cemana kalau dpt gi sini. Hihik

BATIK PINK :
InsyaAllah.. amin..amin.. :)

LINDAF :
Kannn... matik la rugi duk dlm bilik ja pulak. Hihiw

ANN :
Jenuh tu.. tentah tahun 2017 pun tabungan masih tak mencukupi :D

MYA :
Uols ni tahun 2016 kang tgk2 dah penuh schedule smpai hujung tahun 2017. Heheee :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign