Pages

7 August 2015

Hujan Di Tengahari

Hujan kat luar. Lebat la jugak.
Abis la orang nak tgk lumba kereta.
Taktahu la pasal nak berlumba di celah2 bangunan nih.
Pelik beno aih.

Orang yang kerja area2 jalan tutup idak bising ke?
Ke kome dapat cuti?
Huhu.

Okayh. Live update.
Jarang aih nak live update. Selalunya schedule entry.
Ini ada masa lagi waktu rehat so kita borak borak santai.
Lama gak tak borak borak santai nih.

Tak lunch pun ari ni. Dek kerana terkujat nasik lemak ayam goreng kunyit RM7.
Giler kau. Dari kedai tu sampai lah ke ofis kami laki bini memperkatakan.
Okay. Boleh pangkah kedai tu.
Selama ni breakfast makan terus kat situ. So, tak berapa perasan kemahalan dia.
Ini semata nasi, aku letak sambal kosong sket, ikan bilis, 3 hiris timun dan ayam goreng kunyit 3,4 ketul dia caj RM7. Bukan ayam seketul besar tu tau.
Gambar dah publish kat IG pagi tadi. Tercemar pagi Jumaat ku dengan bebelan.

So, sekarang dah bulan 8. Lepas tu 9, 10, 11 dan 12.
Oh. Bulan 12. Dah hujung tahun. Dah bulan ulang tahun kelahiran (ke 36), ulang tahun perkahwinan (ke 7).
Pantas masa berlalu kan.
Masa memang takkan menunggu kita.


"time waits for no one; so what are you waiting for?"


Inspired betul lah qoute nih. Jumpa kat blog Dr Natasha. Dan memberi motivation gak utk aku mulakan semula treatment aku.
Nah. Last bulan Julai 2013, lepas tu langsung aku tak buat hapa.

Bergumbira lah kau ke sana sini. Cruise ke Krabi bagai, ke Cameron Highland lah, ke Perth lah, ke Sarawak lah. Sakan kan. Dan last skali perform Umrah. 
Cukup  lah tu kan. Bawak2 bertenang semula.

Ada orang ajak ke Bandung. Kerana tak mahu pergi (sbb dah pernah pergi ngan rerakan dulu, kalau buleh me nak pergi tempat yang tak pernah pergi je lagi oversea ni. Takmo le repeat2, tapi kalau backpack trip - mungkin buleh dipertimbangkan since on our schedule) ku dalih "ada project besar". Dah bagi dalih camtu, kena lah buat jugak project besar tu kan.
So, bangkit. Semangat.
Dah call klinik. Nanti kita sambung story kat blog satu lagi okeyh.

Amboi, byk nau lah media sosial kau ni kan. Blog je dah 2,3. Dengan Instagram lagi. Eh. Facebook takde ya. Dah lama nau pencen. Dah lama nau tak masuk. Tu hari ada log in kejap. Sbb iklan Horlicks masa puasa tu. Kena tgk FB depa. So, log in. Lepas tu rasa macam kejutan budaya. Terus takde rasa nak log in balik dah. Lantak lah kau situ.

Blog - dah lama gak menulis nih. Dari zaman blogdrive. Tak ingat password dah. Situ lagi citer memacam tu. Since 2004 kot. Kesah chenta lama byk kat situ tuh. Dah tak ingat password cemna nak delete semua citer tu entah. Lantak kan situ. Jadik lah sampah di alam maya. Haha.
Blog ni pulak since 2008. Sejak kawen. Pastu tu ari ilang. Apa ke benda entah. Tak lama pastu dah okay. Giler kau buleh ilang plak. Tapi, sebenar tak ilang, cuma orang tak buleh access.

Kadang terpikir, apa menda yg aku dok tulis n cerita dalam blog nih.
Bagi pekdah ke idok? Ke kategori sampah alam maya?
Haha.
Untuk tahun ni mmg entry tak banyak macam dedulu. 
Tu lah bila dah makin kertu ni, kalau buleh blog ni boleh jadi sesuatu yang berfaedah pada orang  lain. Sbb masa buat umrah, terus je private kan blog ni sbb mmg aku rasa byk artikel yang tak memberi manfaat. 

Aku simple ja. Menulis kerana minat. Takde la sbb nak jadi side income ke apa. Kot ada, itu rezeki. Alhamdulillah. Takde orang pun sudi letak iklan bila tgk blog sendu camni kan. Tapi, tu ari dapat dari NN tu, terkejut jugak. Tu yang orang kata rezeki datang dari pelbagai bentuk kan.
Dan mungkin satu hari nanti, de-activated kan terus macam FB gak. Settle.

Ye ke?
Tapi, kata minat menulis kan.
Takde lah. Seboleh mungkin menulis menda2 yang bermanfaat lah. Yang boleh orang jadikan panduan. Takde la bercerita cong ceng cong ceng entah hapa2. Menulis sesuatu yang lebih bermanfaat kepada orang secara percuma pun boleh dikira satu sedekah kan. 

So, time's up.
Dah 8  bulan di tahun 2015.
Apa pencapaian kita di tahun 2015?
Bumi Allah mana kita dah selusuri tahun 2015 ini?
Apa progress kita ke arah menjadi muslimah yang patuh syariah?

Selamat berhujung minggu.

1 juta komen:

hari ni banyak plak kawan2 update progress ttc dorang. i'm a bit helous sbb dorang bleh proceed treatment, while i can't. yet.

Allah knows better kan... apa2 pun smg Allah permudahkan buat kita :-)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign