Pages

24 June 2014

Pesta Sukan Kraf 2014

Pesta sukan ofis aiols. Dan juga Family Day lah kiranya.
Tahun ni Pesta Sukan Kraf buat kat Tanjung Bidara Beach Resort, Melaka.
Tahun ni aku join. 2 tahun lepas buat kat Kelantan. Aku tak pergi. Tak silap masa tu ada wedding anak kazen aku, jadi tak dpt join.

Kiterang bawak CheMerah sbb tak kuasa lah nak naik bas. Kang susah nak gi makan, ke sana sini pulak. Lagipun, aku takde prob sgt area tu. Kira cam familiar lah orang kata kan. 5 tahun katanya jadi kawasan jajahan. Cea. Citer 10 thn lps tu. Huhu.

Takde apa nak cerita sgt. Nak review pasal resort pun malas. Takde yg menarik. Resort ni oke kalau gi cam family day ni. Kalau kiterang berdua je, tak kot pilih dok sini.

Mari tgk gambar je lah masa sukan (juga utk rerakan opis yang tak pergi kan. Hihi)

Start Khamis. Kiterang bertolak dari ofis kul 1.
Ingat tak mo bertembung dgn bas.
Tapi rupanya sampai sama gak dgn bas.
3 bijik bas. Satu utk HQ, satu utk IKN n satu lagi utk Sabah n Swak.
Dah register, dapat baju, dapat no lucky draw, masuk bilik rehat jap.

Malam majlis perasmian.
Planning nya pagi Jumaat baru perasmian, tp sbb our KP ada hal,
maka di awalkan.
Team HQ kaler merah.
Temanya "we're wilayah!"

Siap ada bunga api masa perasmian.
Maklum ler, Melake.. Hehe

Tuan tanah selfie.

Malam tu ada acara gak. Salah satu karom.
MyDH main. Aiols tukang sorak jew..
Ngeh ngeh.

Esoknya ada lawan badminton, futsal n volley ball.
Buat kat Japeron Tanjung Bidara (kalau tak silap).
HQ menang bergaya.
Cewah!

Petang plak ada sukanika kat tepi pantai.
MyDH masuk acara mancing ikan 'papan'
Hihi.
Spti biasa, aiols tukang sorak (^^,)

Hari Sabtu.
Sambung lagi sukan. Tp pagi tu aku a lil bit kelam kabut 
sbb dpt new task dari KP. Pepagi lps bekpas, KP dah carik.
Mujo assistant aku tak pergi. Ada kat KL.
Maka berurusan by phone. Dan terpaksalah dia pergi ofis.
And mujo jugak ada CheNote8.0 aku.
Berguna juga nak send emel bagai.
Fuh.Fuh.
Gambar atas ni masa petang. 

Petang tu ada game berakit. Buat rakit, then berakit.
As usual. Aku tukang sorak lah.

Then acara kemuncak. Tarik tali.
Heh! kalah pulak team HQ. 
Kalah dengan team under-dog.
Muahaha.
Ada kisah lawak time tarik tali ni.
Takpe la. Itu namanya kenangan!

Malam ada dinner.
Muka dah merah2 sbb berpanas petang tu.
Malacca is very hot u know. Cewah. Haha.
Teringat masa sembang ngan sorang akak tu.
Dia asal Melaka. Pastu ada yang tanya dia,
"kak, sekarang Melaka musim apa?"
"Musim Panas!" katanya penuh konfiden.
Mauahaha.
Orang tanya musim buah apa, sbb nampak cam org jual durian.
Dia dgn kompiden ckp musim panas.
Adoiiii....

Tetiba nama naik dapat lucky draw.
Wah. Tanjat gegel.
10 tahun ai keja sini. 1st time ai dapat lucky draw.
Adiah grand malam tu - tv 46inci, full HD. Washing machine pun ada.
Peti ais pun ada. Bes kan.

Aku dapat ni.
Speaker.
Oke lah kan. Dapat menda yg takde.
Nak try letak kat tv lah. Buleh ke tak ni?




Maka, begitu lah ceritanya.
Ahad balik.
Kejap je rasa. Best jugak sekali sekala join menda2 camni kan. Bukan selalu pun buat. 2 tahun sekali. Jadi, if kelapangan, pergi je. Boleh kenal2 ngan staff cawangan lain. Selalu cakap on d phone je. Aku pun, orang buat admin aku biasa lah. Lelain tu jarang gak berurusan.

Tapi, derang ni kan jaki je ngan HQ. Sbb kiterang banyak menang acara. Hihi.
And,
Well, team HQ juara keseluruhan :)

Tahniah Team Merah.
We're! We're! We're Wilayah!

p/s : Next entry pasal jumpa blogger n makan2 masa kat sana.

2 juta komen

sesekali buat mmg ptt join kalau ada kesempatan jgn lepaskan peluang ... masa ni lah dapat erat silaturahim,....

dpt speaker pun ok wat..besh tu.. :) kasi gegar sentul utama..heheh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign