Pages

11 August 2015

Misi Mencari Roman Blinds

Pitam tau nak mencari ganti blind ni.
Padan lah muka kan. Nak sangat guna 'window dressing'.
Lepas tu, nak buat ganti2 dah taktau mana entah nak carik.
Ada takde pun kat kedai yang beli dulu lah.
Kami beli di kedai Baagus.
So, after 3 years (pitam lah dah 3 tahun tak ganti), baru nak carik lain.
Dia mudah je sebenarnya since dia pakai "zap on" je lekat kat railing/roller dia tu.
Tapi, bukan mudah nak ikat balik kat gegelung dia. Silap ikat kang lansung tak buleh tarik.
Nak tukar buh langsir biasa dah renyah lah sbb railing dia dah termelekat dah kat situ.
Macam satu hal plak if nak buka.
Takpe lah. Guna je lah roman blind ni sampai bebila.
Roman blind beza ya dengan roller blind.

Roller blind begini.
Dia satu line je. Biasa macam kat ofis punya tu.
Tapi, biasa nya cepat rosak. Stuck. Samada tak buleh nak turun kan atau naikkan.

Roman blind

Roman blind dia buleh jadi berlapis lapis.
Sbb tu lah dia macam renyah bila nak ganti.
Silap pasang semula, mau dia jadi roller blind je kang.

Misi mencari bermula.
Satu tempat je lah yang aku harapkan iaitu di Baagus.
Tapi, tu lah. Tak byk pilihan. Yang cam itu jugak lah.
Kalau buleh nak yang kita carik kain, then jahit then pasang.
Ewah. Byk hal kan.
Ada sesapa pandai jahit roman blind?
Ai nak tempah. :)

4 juta komen

i pernah tempah kat nagoya dulu. beli kain situ then terus suruh dia jahit.

kat nilai 3 banyak kot pilihan...

nagoya o teh wah ade kekda :)

MRS ZAMZURI :
Oraits..nanti nak riki kat nagoya.

ST :
Jenuh nak ke nilai.. eh, buleh singgah rumah puan ST kan kalau ke Nilai. Hikss.

MK :
Kat mana Teewah kat KL ni eh?

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign