Pages

13 August 2015

Semakin Murah Pulak Menda Ni


Makin lama makin dah murah slow juicer nih.
Amboi..masa aku baru survey dulu dan nak beli, kemain memasing harga seme RM500 ke atas saja.
Malahan makan ribuan pun ada.
Tup tup sekarang makin la turun.

So, sapa nak berjuicing, boleh la beli kat Groupon.
Aku geram ja tgk tau.

Kalau nak tanya pasal apa beza slow juicer dengan juicer biasa atau food extractor atau blender, ada previous entry ai dah pernah buat.
Satu lagi, buleh la google juga. 
Sebelum ai beli SJ ni, ai mmg google dulu.
Atau uols buleh tgk kat Go Shop. Ada mek tu tunjuk beza SJ dgn juicer biasa.
Tapi yang tu exaggerate sgt sbb dia buh buah sket ja tapi melimpah ruah juice nya.
Nipu nau tu.

Utk 2 orang minum biasanya kalau buah oren tu kena dalam 5,6 bijik baru dapat dalam 2 mug camni (apa ke nama cawan nih. Lupa plak dah]


Selain juicing buah, leh gak juicing sayur sayuran dalam ni. Cumanya, air dari sayuran memang tak banyak. Utk sayuran, elok guna food extractor/blender ja. Minum la kau rasa kehijauan iteww.. Hihi.

Beli memahal pun kalau malas tak guna juga kan.
Cam ai lah sekarang. Seminggu sekali ja buat.
Jadi, kalau uols pun ada sikap cam ai nih.. better beli dengan harga camni.
Tidak lah rasa ralat sgt kalau malas kan. Heheheeeee :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign