Pages

26 June 2015

Tazkirah Ramadhan [9 Ramadhan]

Pagi tadi berkesempatan menghadiri majlis ilmu.
Sebenarnya setiap minggu dari sebelum puasa dah ada majlis tazkirah setiap pagi Jumaat ni.
Tapi, asyik lah ada kerja je nak diselesaikan.
Pagi ni, Alhamdulillah, lega sket. Maka buleh lah join majlis bacaan Yasin, Tahlil dan seterusnya tazkirah.

Okay, mari kita sharing is caring sedikit intipati dari tazkirah tu.

5 Keistimewaan Berpuasa di Bulan Ramadan
1. Mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah
2. Ikan ikan berdoa memohon keampunan untuk orang yang berpuasa
3. Allah telah persiapkan syurga
4. Syaitan telah diikat untuk tidak mengganggu orang berpuasa [kalau ada yang buat kejahatan tu, bukan dari syaitan, tapi disebabkan dek hawa nafsu]
5. Allah ampunkan segala dosa pada malam akhir Ramadhan [dan keesokkannya kita bergembira menyambut hari raya]

Jadi, begitu lah. 
Bila di google memang ada artikel berkaitan.
Boleh tgk web ini [link : mutiarapublic.com] untuk ulasan lanjut.

Sama-sama lah kita menjadikan Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan sebelumnya :)


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign