Pages

23 June 2015

1st MC in 2015

Collapsed jugak akhirnya.
Sebenarnya dah rasa seram sejuk masa dari hotel last week.
Masa tu ada course lantikan baru [belum cerita, nanti lah cerita].
Terlebih makan kambing pun iyer gak kot.
Makan kambing tu takpe. Takde masalah kat badan ni.
Tapi sebab ber aircond 24jam selama 3 hari tu terus dia jadi ting tong.
Aiyarkkk.

Mula tu bertahan je.
Tekak luka. Dapat makan aiskrim vanilla [kebetulan course buat lawatan ke IKN Rawang, depa jamu eskrem vanilla], Alhamdulillah, beransur pulih.
Tapi, kena serangan batuk n selsema pulak.
Hari Ahad tu mmg 'hidung berlari' lah [running nose].
MyDH dah ajak gi klinik. Malas plak rasa. Sbb malas nak tunggu kat klinik berejam.
Nak rest ja.
Pastu pergi kedai arab, beli madu. Tapi duk gatai beli madu + habbatus sauda.
Blerghhh... nak meluek dibuatnya. Bau pun dah tak boleh blah.
Mmg tak termakan lah.
Baik lah beli yang madu semata. Gatai lagi pi beli yang campur2 tu.

Isnin yakni semalam pergi klinik gak lah akhirnya.
1st time pergi klinik dekat ngan rumah ja.
Selalu pi klinik Reddy.
Dulu guna panel, situ lah terdekat.

Sekarang ofis dah guna AIA - memana klinik yg panel AIA dah buleh pergi.
Mujo klinik Al Ikhwan ni terima kad AIA merah tu.
Baguih gak la pi klinik orang Islam ni kan.
Dekat plastik ubat pun siap ada hadis.
"bersabarlah dalam menghadapi penyakit sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa"


Dapat MC 1 hari. 1st MC in 2015. 
Dan kali kedua guna kad AIA tu :)

p/s : Badan dah tak immune, dah lama tak juicing nih. Bila nak start balik entah. Malas sungguh rasa. Haish.... 

5 juta komen

Moga cepat sembuh kekda.. jangan lupa makan ubat..

Get well soon KekDa....sama la kita. Tapi Yani bertahan tak cuti sakit. Tappiiii....ada kisah sedih, berbuka di depan dewan bersalin di GH Melaka pada puasa kedua aritu....

get well soon kekda... =))

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign