Pages

30 June 2015

Berbelanja di Segi Fresh

1st time beli barang di Segi Fresh.
Huhu.
Tu yang jakun nak buat entry.

Tau dah ada sebijik Segi berhampiran rumah.
Area Batu Caves tu.
Tapi, tak pernah lah rasa nak singgah. Tahu area mana, cuma tak pernah ambik tahu pun exact location dia.

Pastu tu ari, Mimi upload kat IG kata murah kat situ.
Tu yang try pergi.
Ahad lepas try ke sana. Tu pun siap nak carik guna GPS. Haha.
Tapi, belum sempat guna, dah nampak. 
Pastu dapat parking kat depan kedai. Bagus.
Gambar google. Iproperty punya kot. Huhu.

Ooo.. dia macam NSK, Ong Tai Kim tu lah pattern nya.
Barang basah okay lah beli di situ.
Ayam, ikan semua pun ada. 
Okay lah jugak.

Harga pun buleh tahan.
Buleh la pergi kalau nak beli barang basah tu.
Cuma tu hari, mungkin sbb hari Ahad, lps tu puasa pulak kan, troli, bakul pun semua abis. Siap nak kena tggu lps orang bayar plak (T_____T).

Aku beli ayam, sotong, udang, isi kerang, pastu sayur, telur, bahan bahan buat kuey tiow, buah mangga, air aiskrim soda total dalam RM50.
Tapi ayam, sotong, udang tu tahap tahap makan berdua lah. Idak la tahap kilo2 tu kan.
Tapi, kira okay lah. Takde lah rasa cam mahal melampau. Dapat banyak gak lah barang kan.

Kami beli monthly groceries ni tak menentu.
Tapi, yg selalu Tesco lah. Pastu kalau nak top up sesket, pi beli kat AEON.
Kengkadang balik kerja singgah Ong Tai Kim ja. Eh. Ongtaikim ni pun best gak. Sbb dia macam tahu orang akan singgah balik kerja waktu petang, jadi, barang mmg byk waktu tu. Sayur ke apa seme banyak je. Best gak lah.

Nanti buleh la pergi lagi Segi ni kalau nak beli barang basah.
Eh. Mangga kat situ pun best. Sedap.

3 juta komen

dulu masa kat rumah lama dkt dgn segi suka beli ikan bilis sbb banyak pilihan daripada yg kecil sampai yg besar, tamban pun ada hihihihihi.. dan suke yang dah kopek siap².. nanti tgl basuh masak je (^___^)v

saya pernah pergi SEGI ni jugak..ok..bestla jugak..
biasanya paling suka gi NSK SElayang..cume jauh la skit.
pilhan mmg banyak :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign