Pages

11 June 2015

Bukan Stress Bukan Depressed

Pernah tak pada satu ketika anda rasa macam ada sesuatu nak diluahkan tapi, tak boleh nak luahkan. Mean macam kena pendam. 
Nak luah kat blog tak buleh. Sbb ada pembaca mengenali anda. Kalau tulis harus jadi bahan. Uish. Ai masih tahu etika.
Nak luah dgn suami. Macam tak sesuai.
Jadi, pendam je lah.



Duhai hati bertabah lah.
Tapi, takde la cam stress ke kemurungan ke apa.
Frustration kot. Ke cemana entah.


Sampai satu tahap yang ah lantak lah. Malas nak pikir.
Ha camtu.

Dia kalau stress, over stress ke dia rasa macam nak cuti lah. Nak rest n rilex. Nak lari dari semua ni.
Tapi, ini takde la rasa cam harus gi bercuti ke apa.
Takde. Kepala pun tak rasa berat.
Just malas nak fikir dah.

Nak bagi ketenangan ni aku rasa satu je.
Duduk dalam masjidil haram - tunggu masuk waktu solat.
Pastu dengar bacaan imam yang Ya Allah... lunaknya.
Takde pun rasa nak fikir menda lain dalam kepala. 
Macam buleh ikut apa dia baca tu.

Kalau itu yang boleh tenangkan fikiran mari kita cari.
Jumpa blog ni utk dengar bacaan ayat suci imam Masjidil Haram.
Aku paling suka bacaan 2 imam ni :
Syaikh Abdurrahman As-Sudais
Syaikh Su’ud Asy-Syuraim

Terbayang - bayang suasana di sana.
Terasa bagai di sana. Yang kedengaran sesekali bunyi burung2 berkicau.
Sesekali bunyi anak anak kecil menangis.
Eh. Tak kusyuk la tu. Haha.

Okay.
Am on hiatus mode.
Kipidap. Dungibap.
(Haha. Nak jugakkkk)


4 juta komen

i know the feeling...mmg rsa nak cave in ja... huhuhu...

eh² rumah dah baru .. alolololo sweetnya warna merah stoberi ....

insyaallah kalau kita mengadu dgn allah dia dengar ... kdg² kt mmg akan rasa cam down sgt tak tau apa punca.. tp tu sebenarnya hormon kt ... take care kak ... kipidap .. kipidap .. jgn pedap hihihihi ....

sangat selalu rasa. last-last nangis sorang sorang. dulu suka pi nangis kat toilet. orang kata tak elok sebab situ tempat syaitooon. tukar nangis kat shower lak. boleh basuh muka sekali..

be strong! luahkan kat teddy bear pon boleh je.. :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign